Tuolla samalla idealla valmistin sitten pakastimesta loput mustikat koska uusi sato on jo tulollaan. Oikein hyvin toimi resepti myös pakastemarjoihin. Mustikkamehuun en laittanut niin paljon sokeria ja se oli valmista juotavaksi sellaisenaan. Nämä reseptit on hyviä siksikin koska ei ole niin tarkkaan määrien suhteen, vaan voi oman maun mukaan vähän lisäillä aineksia.
Raparperimehu
1-1,5 kg raparperia
1 sitruunan kuori ja mehu
400-500 g sokeria
Pese raparperit ja pilko ne kattilaan paloiksi kuorineen. Keitä vesi kattilassa ja joukkoon sokeri. Raasta sitruunan kuori ja laita kuori ja mehu kattilaan raparperin päälle. Kaada joukkoon sokerivesi. Anna maustua seuraavaan päivään. Seuraavana päivänä siivilöi mehu ja pullota.
kuvat työvaiheista:
Mustikkamehu
1,5-2 kg mustikoita
2-3 dl sokeria
Laita jäiset mustikat kattilaan. Keitä vesi ja lisää siihen sokeri. Kaada vesi mustikoiden päälle ja sekoita seosta hieman. Anna maustua seuraavaan päivään. Siivilöi mehu ja pullota.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti