sunnuntai 23. heinäkuuta 2017

Raparperi-ja mustikkamehut

Raparperikausi on jo ohi mutta viimeisistä raparpereista tein mehua. Alkuperäinen ohje mehuun on Sikke Sumarilta ja Tarun taikakakut  blogista tämän idean bongasin. Määrät ei ihan niin tarkkoja tässä minun reseptissä ole koska laitoin kattilaan kaikki loput raparperin varret. Laitoin kuvat havainnollistamaan määriä. Tämä resepti on helppo eikä vaadi paljoon aikaa. Lisäksi et tarvi mehumaijaa mehun valmistuksessa. Lopputuloksena oli kauniin punaista ja makeaa raparperimehua. Lopputuloksen kun sekoittaa veteen 50/50 suhteella niin on kyllä hyvää!

Tuolla samalla idealla valmistin sitten pakastimesta loput mustikat koska uusi sato on jo tulollaan. Oikein hyvin toimi resepti myös pakastemarjoihin.  Mustikkamehuun en laittanut niin paljon sokeria ja se oli valmista juotavaksi sellaisenaan. Nämä reseptit on hyviä siksikin koska ei ole niin tarkkaan määrien suhteen, vaan voi oman maun mukaan vähän lisäillä aineksia.

Raparperimehu



1-1,5 kg raparperia
1 sitruunan kuori ja mehu
400-500 g sokeria

Pese raparperit ja pilko ne kattilaan paloiksi kuorineen. Keitä vesi kattilassa ja joukkoon sokeri. Raasta sitruunan kuori ja laita kuori ja mehu kattilaan raparperin päälle. Kaada joukkoon sokerivesi. Anna maustua seuraavaan  päivään. Seuraavana päivänä siivilöi mehu ja pullota. 

kuvat työvaiheista:






Mustikkamehu



1,5-2 kg mustikoita
2-3 dl sokeria

Laita jäiset mustikat kattilaan. Keitä vesi ja lisää siihen sokeri. Kaada vesi mustikoiden päälle ja sekoita seosta hieman. Anna maustua seuraavaan päivään. Siivilöi mehu ja pullota. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti