lauantai 12. elokuuta 2017

Suklainen dripcake



Sain tilauksen tehdä suklaisen överikakun lasten synttäreille. Kakkuun toivottiin paljon suklaata ja täytteeseen mansikka/vadelma rahkatäyte. Päädyin  kakun kanssa Suklaapossun blogissa nähtyyn mehevään suklaakakkupohjaan. Se oli kyllä todella mehevä, tästä taisi tulla uusi lempi suklaakakkupohjani! Täytteessä päädyin tekemään mansikkamoussen joka kivasti raikastaa muutoin niin suklaista kakkua. Kakun kuorrutteessa päädyin tuorejuustokreemiin suklaanmakuisena, päälle tietenkin suklaa ganache ja runsaasti suklaisia karkkeja.


Suklainen dripcace

Pohja: (suklaapossun mielettömän mehevä suklaakakkupohja) alkuperäisessä ohjeessa 20-22cm vuokaan mutta itse paistoin 24 cm . Tällöin myös paistoaika on hieman lyhyempi. 

 125 g voita
50 g tummaa suklaata sulatettuna
1 dl rypsiöljyä
2 dl vettä
1,5 dl ranskankermaa
3 kananmunaa
1,5 dl sokeria
1,5 dl fariinisokeria
4,75 dl vehnäjauhoja
1dl tummaa kaakaojauhetta
1½ tl leivinjauhetta
1 tl soodaa
0,5 tl suolaa
1 rkl vaniljasokeria

Sulata voi ja suklaa mikrossa välillä sekoittaen. Sekoita joukkoon öljy, vesi , ranskankerma, sokerit ja munat yksitellen. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää joukkoon. Sekoita nopeasti tasaiseksi mutta älä vaivaa taikinaa ettei se sitkisty. Kaada taikina irtopohjavuokaan ja paista 170 asteessa n. 45-55 min. Pohja on valmis silloin kun tikkuun ei jää kokeiltaessa taikinaa. Älä anna pinnan palaa, suojaa tarvittaessa foliolla. Kakku saa mieluummin jäädä kosteaksi kuin olla liian kauan uunissa.  Jäähdytä.

Kostutus:
Sprite

Täyte:

4 - (5dl) vispikermaa
200 g  mansikkarahkaa
5 dl mansikkasosetta ( n 500 g pakaste/tuoreita mansikoita)
½ dl sokeria
4 liivatetta
 vettä  n ½ dl

Soseuta marjat. Mikäli käytät pakaste mansikoita, valuta ylimääräinen neste pois mansikoista ennen soseutusta. Laita liivatelehdet kylmään veteen pehmenemään. Vatkaa kerma löysäksi vaahdoksi sokerin kanssa. Lisää joukkoon rahka ja sekoita tasaiseksi. Lisää joukkoon mansikkasose. Lämmitä vesi kiehuvaksi ja lisää siihen liivatteet. Kaada liivateseos ohuena nauhana täytteen joukkoon.

Tuorejuustokreemi:

250 g voita
5 dl tomusokeria
100-200 g suklaatuorejuustoa (käytin 200g)
2-3 tl vaniljasokeria

Sekoita hieman pehmennyt voi ja sokerit vaahdoksi. Lisää ensin 100 g tuorejuustoa ja sekoita. Lisää sitten loput 100 g tuorejuustoa ja sekoita. Laita seos täytetyn kakun päälle joko palettiveitsellä tai pursotinpussilla sekä tyllalla. Tasoita tasaiseksi.Laita kakku sitten jääkaappiin.

Suklaaganache:

130 g tummaa suklaata
1 dl kuohukermaa
nokare voita tai tilkka öljyä
suklaa irtokarkkeja
dominokeksi tmv.

Pilko suklaa paloiksi. Lämmitä kerma kuumaksi, lähes kiehuvaksi ja kaada sitten kerma suklaan päälle. Anna hetken aikaa seoksen sulaa ja sen jälkeen sekoita tasaiseksi. Lisää lopuksi voi/öljy ja sekoita. Ota ganachea lusikalla ja valuta sillä valumat kakun reunalle. Kaada loppu suklaasta kakun päälle ja tasoita palettiveitsellä.
Koristele kakku erilaisilla suklaakarkeilla.






Ei kommentteja:

Lähetä kommentti