Peanut choko bites (maapähkinävoi -suklaapalat)
Pohja:
3 munaa
4,5 dl sokeria
2,5 dl maitoa
225 g voita
5 dl vehnäjauhoja
2 dl kaakaojauhetta
3 tl vaniliinisokeria
3 tl leivinjauhetta
Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi. Lämmitä maito ja voi kattilassa, jäähdytä seosta hieman. Sekoita kuivat aineet keskenään sekaisin. Lisää munavaahtoon vuorotellen maito/voi seosta ja jauhoseosta. Levitä taikina uunipellille ja paista 200 astetta 20-30 min kypsäksi. Jäähdytä piirakka.
Täyte I :
340 g crunchy maapähkinävoita
n 2 dl - 3 dl tomusokeria
Sekoita maapähkinävoi ja tomusokeri keskenään. Laita tomusokeria sen verran että seos on hiukan makeampaa mutta levittyy kuitenkin nätisti piirakkapohjan päälle. Tarvittaessa voi lisätä sekaan tilkan esim. maitoa jos seos menee liian kuivaksi. Levitä sitten seos piirakkapohjan päälle.
Täyte II:
200 g suklaata (maitosuklaa tai tummasuklaa)
200 g voita
½ dl tomusokeria
½ dl kaakaojauhetta
1½dl vispikermaa
hasselpähkinärouhetta
Sulata suklaa mikrossa tai vesihauteessa. Notkista voi sähkövatkaimella. Lisää voin joukkoon kaakaojauhe ja tomusokeri. Lisää seoksen joukkoon suklaasula ja vispikerma. Sekoita seosta hetki sähkövatkaimella. Levitä seos maapähkinävoikerroksen päälle ja lisää päälle pähkinärouhetta.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti