keskiviikko 19. heinäkuuta 2017

Peanut choko bites (maapähkinävoi-suklaapalat)

Olen jo pitkään pähkäillyt mitä voisi maapähkinävoi levitteestä tehdä. Soveltuuko se edes makeaan leivontaan. Maku kun ei ole mikään makea. Siitä se ajatus sitten lähti. Lopputulos näkyy alla :) Tuo maapähkinävoi toi sellaisen snickersmäisen tuntuman tuohon piirakkaan. Tovin jouduin pähkäillä miten siitä saa soveltuvan tuohon päälliseen mutta mielestäni onnistui hyvin. Tuosta maapähkinävoistahan on saatavilla sileämpää ja rouheampaa versiota. Tähän käytin sitä jossa oli pähkinäsattumia seassa. Kakku on kyllä tuhti ja ei sovi tiukkaan diettiin..mutta ah niin hyvää. Tätä ei tarvitse ottaa kuin yksi pala. Kakun kuorrute on alun perin pullahiiren blogista. Moneen kertaan hyväksi testattu kakkujen päällä ja täytteenä.






Peanut choko bites (maapähkinävoi -suklaapalat)

Pohja:

3 munaa
4,5 dl sokeria
2,5 dl maitoa
225 g voita
5 dl vehnäjauhoja
2 dl kaakaojauhetta
3 tl vaniliinisokeria
3 tl leivinjauhetta

Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi. Lämmitä maito ja voi kattilassa, jäähdytä seosta hieman. Sekoita kuivat aineet keskenään sekaisin. Lisää munavaahtoon vuorotellen maito/voi seosta ja jauhoseosta. Levitä taikina uunipellille ja paista 200 astetta 20-30 min kypsäksi. Jäähdytä piirakka.

Täyte I :

340 g crunchy maapähkinävoita 
n 2 dl - 3 dl  tomusokeria

Sekoita maapähkinävoi ja tomusokeri keskenään. Laita tomusokeria sen verran että seos on hiukan makeampaa mutta levittyy kuitenkin nätisti piirakkapohjan päälle. Tarvittaessa voi lisätä sekaan tilkan esim. maitoa jos seos menee liian kuivaksi. Levitä sitten seos piirakkapohjan päälle. 

Täyte II:

200 g suklaata (maitosuklaa tai tummasuklaa)
200 g voita
½ dl tomusokeria
½ dl kaakaojauhetta
1½dl vispikermaa
hasselpähkinärouhetta

Sulata suklaa mikrossa tai vesihauteessa. Notkista voi sähkövatkaimella. Lisää voin joukkoon kaakaojauhe ja tomusokeri. Lisää seoksen joukkoon suklaasula ja vispikerma. Sekoita seosta hetki sähkövatkaimella. Levitä seos maapähkinävoikerroksen päälle ja lisää päälle pähkinärouhetta. 





Ei kommentteja:

Lähetä kommentti