torstai 2. marraskuuta 2017

Valkosuklaa-mustaherukkajuustokakku




Kehittelin tällaisen valkosuklaa-mustaherukkajuustokakun pikaisesti miehelleni juhlistamaan alkavaa yrittäjyyttä. Kehittelyssä meni suurinpiirtein 5 minuuttia. Tekemisessä toki meni hieman pitempään kuin se 5 minuuttia mutta aika nopeasti se silti valmistui kun käytti kerrokset pikaisesti pakkasessa ennen uuden kerroksen lisäämistä. Ohje sinällään on kuitenkin helppo ja yksinkertainen tehdä. Kakku on näyttävä värien ansiosta ja mustaherukka on ihanan raikkaan makuinen, valkosuklaa taas tuo ihanan makeuden kakkuun.Kakku on tehty 17 cm vuokaan joka on 8 cm korkea Vuoka tuli piri pintaan asti täyteen.  Ainut mihin en tässä kerennyt panostaa on tuo koristelu koska mitään muuta ei löytynyt kaapeista. Viimeisen kermapurkinkin käytin kakkuun. No ensi kerralla paremmin sitten :D



Valkosuklaa-mustaherukkajuustokakku  ( 17 cm vuokaan, korkeus 8 cm)


Pohja:

100 g kaurakeksejä
25 g voita

Öljyä irtopohjavuuan reunat ja sirottele tomusokeria reunoille. Näin kakku irtoaa kauniisti reunoilta.  Murskaa keksit. Sulata joukkoon voi. Sekoita ja painele irtopohjavuokaan. Laita pohja jääkaappiin täytteen valmistuksen ajaksi.


Valkosuklaatäyte:

½ prk flora vispiä
100 g maustamatonta tuorejuustoa
75 g valkosuklaata
2 liivatetta
tilkka vettä

Laita liivatteet kylmään veteen. Vatkaa kerma vaahdoksi. Notkista tuorejuusto toisessa kulhossa. Lisää joukkoon kermavaahto ja sekoita tasaiseksi. Lisää joukkoon sulatettu valkosuklaa hieman jäähtyneenä. Sekoita. Lisää liivatteet kuumaan vesitilkkaan ja kaada ohuena nauhana täytteen sekaan. Sekoita ja kaada täyte pohjan päälle. Voit halutessasi nopeuttaa hyytymistä laittamalla kakun hetkeksi pakastimeen jotta täyte jämäköityy niin, että päälle voi kaataa mustaherukkatäytteen.


Mustaherukkatäyte:

½ prk flora vispiä
100g maustamatonta tuorejuustoa
3 liivatetta
1 dl mustaherukka survos
3/4 dl sokeria

Laita liivatteet kylmään veteen. Vatkaa kerma vaahdoksi. Notkista tuorejuusto toisessa kulhossa. Lisää joukkoon kermavaahto ja sekoita tasaiseksi. Lisää joukkoon mustaherukka survos ja sokeri. (Voit sauvasekoittimella survoa marjat ja sitten siivilöidä niin saat sileää survosta.) Sulata liivatteet vesitilkkaan ja kaada ohuena nauhana täytteeseen. Kaada täyte sitten valkosuklaa täytteen päälle( kun valkosuklaatäyte on jämähtänyt) Voit taas nopeuttaa jähmettymistä laittamalla kakku hetkeksi pakastimeen jotta täyte jämähtää nopeammin ja voit lisätä kiilteen.


Mustaherukkakiille:

n. 2 dl mustaherukka survosta
3/4 dl sokeria
2 liivatetta
tilkka vettä

Survo mustaherukat kuten edellä. Laita liivatteet kylmään veteen. Sekoita mustaherukka ja sokeri. Lisää liivatteet kuumaan vesitilkkaan ja sekoita survokseen. Kaada survos kakun päälle. Laita kakku jääkaappiin vähintään 3 tunnin ajaksi, mielellään pidemmäksi aikaa. Koristele valkosuklaalla.


Koristeet:

Valkosuklaa



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti