sunnuntai 30. heinäkuuta 2017

Suklainen kirsikkajuustokakku





Minua pyydettiin leipomaan jotain laktoositonta ja gluteenitonta kakkua juhlapöytään. Olin jo tovin halunnut kokeilla kakkuviikarin blogissa nähtyä suklaista kirsikkajuustokakkua joten päädyin siihen.  Ohje alkuperäiseen linkkinä. http://kakkuviikari.blogspot.fi/2017/06/suklainen-kirsikkajuustokakku.html#comment-form Pohja on tehty gluteenittomasta jauhoseoksesta. Onnistuin jotenkin tekemään pohjasta niin kuohkean, että minun piti puolittaa pohja :D  muuten pohja oli kyllä onnistunut ja helppo käsitellä tämä pohja. Jäi sitten toinen puolikas pakkaseen odottamaan jotain yllätysvieraita. Itse en tuohon täytteeseen lisännyt enää sokeria koska hillosta tuli tarvittava makeus kyllä. Kuorrutuksen vaihdoin kylläkin suklaakerma pursotukseen. Tässä ohje muunnelmaan:


Suklainen kirsikkajuustokakku

Pohja: ( itse puolitin pohjan)

3 kananmunaa
1½ dl sokeria
½dl tummaa kaakaojauhetta
1 dl gluteenitonta jauhoseosta

Kostutukseen: Spriteä

Täyte: 

2 dl vispikermaa
200 g mascarponea
n 300 g kirsikkahilloa
vaniljasokeria
n 300 g tuoreita kirsikoita pilkottuna
5 liivatetta
tilkka vettä

pinnalle:

3 dl vispikermaa
120 g laktoositonta suklaata
tuoreita kirsikoita

Vatkaa kananmunat ja sokeri vaahdoksi. Lisää kaakaojauhe ja jauhoseos. Sekoita seos ja kaada 24 cm:n voideltuun vuokaan. Paista 175 astetta n 30 min. Anna pohjan jäähtyä.

Laita liivatteet kylmään veteen. Vatkaa vispikerma ja sokeri.  Lisää sitten joukkoon mascarpone, kirsikkahillo ja tuoreet pilkotut kirsikat. Liuota liivatteet tilkkaan kuumaa vettä ja sekoita seoksen joukkoon. Laita seos kostutetun kakkupohjan päälle ja anna olla yö yli jääkaapissa. Sulata suklaa mikrossa. Anna suklaan jäähtyä. Vatkaa kerma vaahdoksi ja lisää sulatettu jäähtynyt suklaa. Sekoita vielä vatkaimella.  Laita seos pursotuspussiin ja pursota kakun päälle kuvioita. Viimeistele koristelu tuoreilla kirsikoilla.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti