maanantai 18. joulukuuta 2017

Valkosuklaa-mango kermatäytekakku




Joskus ( onneksi harvoin) tulee sellainen tilanne, että pää lyö ihan tyhjää niin kakun täytteiden kuin kuorrutuksen ja koristelunkin suhteen. Nyt kävi juuri niin. Pähkäilin pääni puhki minkälaisen kakun tekisin. Ainoa mikä oli tiedossa oli, että kermakakku oli tyttären toiveissa. Kaapista löytyi erilaisia Bonnen soseita ja päädyin sitten mangoon kun purkkikin oli jo avattu.( niin säästeliästä!) Sävelsin sitten tämmöisen mangotäytteen. Mietin mikä mangolle kaveriksi..löytyi maitosuklaata, mariannesuklaata ja valkosuklaata..joten näistä paras oli valkosuklaa joten kaveriksi sitten sitä. No koristelu sitten taas tuotti päänvaivaa. Suklaaspiraalit sitten tuli vain mieleen kun niitä on pitänyt kokeilla jo pitkään. Kävi ilmi että ihan oikeita työvälineitä ei ollut noiden spiraalien tekoon jaa siksi se olikin aika haastellista. Roskiin meni kyllä tavaraa..mutta muutaman kelpuutin myös kakun päälle :D  Ihan tyytyväinen en siis noihin ole mutta ensi kerralla paremmin sitten!  Sitten heitin vain sekaan vähän valkosuklaanappeja ja tytön suklaakarkkeja :D Lopputulos on sitten tuo ylläoleva :D



Valkosuklaa-mango kermatäytekakku


Pohja: ( 25-26 cm vuokaan)

5 munaa
2½ dl sokeria
2½ dl vehnäjauhoja
3/4 dl perunajauhoa
3/4 tl leivinjauhetta

Vatkaa munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi.  Lisää joukkoon keskenään sekoitetut jauhot siivilän läpi sihdaten. Sekoita nuolijalla varovasti jauhot vaahtoon. Kaada täyte irtopohjavuokaan jossa leivinpaperi pohjalla( ja reunalla) tai voideltu vuoka. Paista 175 asteessa kypsäksi.



Kostutus:

Sprite



Valkosuklaatäyte:

2½ dl flora vispiä
100 g maustamatonta tuorejuustoa
145 g valkosuklaata

Vatkaa kerma ja tuorejuusto kuohkeaksi vaahdoksi. Lisää joukkoon sulatettu valkosuklaa hieman jäähtyneenä. Sekoita ja kaada täyte heti kakun täytteeksi.


Mangotayte:

2½ dl flora vispiä
100 g maustamatonta tuorejuustoa
(½) - 3/4 dl sokeria
2 dl mangososetta (Bonne)
4 liivatetta

Laita liivatteet pehmenemään kylmään veteen. Sekoita kerma ja tuorejuusto vaahdoksi. Lisää sokeri oman maun mukaan ja mangosose. Lisää liivatteet kuumaan veteen ja kaada seos ohuena nauhana täytteen sekaan.

Kuorrutus:

n 4 dl Floravispiä (riippuen pursotuksista)
vaniljasokeria


Koristeet:

Valkosuklaata
suklaakarkkeja
Suklaa spiraalit: Candymeltseistä ( punainen ja ruskea)

Suklaaspiraalit tein niin että sulatin candymeltsit ensin. Sitten lusikoin suklaasulaa hieman reunakalvon päälle ja tasoitin sen palettiveitsellä todella ohueksi kerrokseksi. Kuitenkin niin että suklaasta ei  näy läpi. Sitten vedin koristeraapalla raidat suklaaseen. Taittelin reunakalvonmutkalle ja laitoin jääkaappiin. Itselläni ei ollut oikeanlaista raappaa jolla olisi saanut selkeät raidat tehtyä joten oli aika hankalaa saada jähmettymisen jälkeen suklaat irti toisistaan. Toinen haasteen paikka on suklaan nopea jähmettyminen. Piti toimia nopeasti ettei suklaa jämähtänyt kesken kaiken. No jonkinlaiset näistä tuli. Ihan en täysin tyytyväinen näihin ollut mutta näillä nyt mentiin :D


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti