sunnuntai 22. lokakuuta 2017

Nutella-maapähkinävoi "tökkäyspiirakka"






Netissä on paljon pyörinyt erilaisia kakkuja ja piirakoita ns. poke kakkuja joihin tökätään reikiä jotka täytetään kuorrutteella. Päätin sitten kokeilla itsekkin sellaista. Itse pidän pähkinöistä ja suklaasta joten valinta ei ollut vaikea. Tämän piirakan mainoslause voisi olla seuraava: kaloreista välittämättä, voista ja sokerista tinkimättä! Koska tästä piirakasta ei kaloreita puutu..mutta siksi se varmaan onkin niin hyvää :D Tuo nutellapurkki  riitti nipin napin tähän piirakkaan..omaan makuuni sitä olisi saanut olla vaikka vielä paksumpi kerros. Toki tuo maapähkinävoitäyte kompensoi hieman kyllä sillä sitä kyllä riitti! Kolot voi pohjaan tehdä vähän mitä sattuu kotoa löytymään. Itse käytin lasten kaulimen päätä. Laitoin myös hieman vaihekuvia mukaan.  Tällaisella ohjeella tein piirakan.




Nutella-maapähkinävoi "tökkäyspiirakka"


Pohja:

3 munaa
4,5 dl sokeria
2,5 dl maitoa
225 g voita
5 dl vehnäjauhoja
2 dl kaakaojauhetta
3 tl vaniljasokeria
3 tl leivinjauhetta

Piirakan päälle Nutellaa n 1 prk + suolapähkinöitä 1-2 dl 

Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi. Lämmitä maito ja voi kattilassa, jäähdytä seosta hieman. Sekoita kuivat aineet keskenään sekaisin. Lisää munavaahtoon vuorotellen maito/voi seosta ja jauhoseosta. Levitä taikina uunipellille ja paista 200 astetta 20-30 min kypsäksi. Töki piirakkaan koloja  esim. lastan päällä.  Jäähdytä piirakka. Kun piirakka on jäähtynyt laita lusikan avulla nutellaa koloihin ja lopuksi levitä nutellaa koko piirakan päälle. Rouhi suolapähkinät karkeasti veitsellä pienemmäksi ja levitä rouhe nutellan päälle.  Laita piirakka jääkaappiin jäähtymään ja valmista maapähkinävoi täyte.


Tässä piirakka tullut juuri uunista ja reikiä tökitty piirakkaan.
Tässä piirakan koloihin ja päälle laitettu nutellaa ja rouhitut suolapähkinät



Maapähkinävoi täyte:

200 g voita
4 dl tomusokeria
3 tl vaniljasokeria
2 dl maapähkinävoita
( 1rkl kermaa)

Pehmennä voi vatkaimen avulla ja lisää joukkoon tomusokeri. Sekoita tasaiseksi seokseksi vatkaimen avulla. Lisää joukkoon vaniljasokeri ja maapähkinävoi. Halutessasi voit notkistaa seosta kermalla. Levitä täyte piirakan päälle kauttaaltaan ja laita piirakka  jääkaappiin vielä hetkeksi.

Päälle:

50 g maitosuklaata
tilkkä öljyä
valkosuklaa nappeja
fudgen palasia

Sulata suklaa mikrossa ja lisää siihen lopuksi tilkka öljyä. Ota suklaata lusikkaan ja valuta sen avulla raitoja piirakan päälle. Tiputtele päälle valkosuklaa nappeja ja fudgen paloja.


Tässä valmis piirakka 



4 kommenttia:

  1. Kummoseksi mahtaa mennä jos pakastaa? :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Itse olen ainakin pakastanut ja hyvin sen kestänyt. Sulatus sitten huoneenlämmössä mieluiten niin ei pääse sulamaan.

      Poista
  2. Ok kiitos. Tein tätä ja oli kyllä taivaallista ��

    VastaaPoista
  3. Kiva kuulla, että tykkäsit :) Tämä on kyllä niin hyvää!

    VastaaPoista