keskiviikko 14. helmikuuta 2018

Ystävänpäivän mokkaleivos


Näitä ihania leivoksia olen tehnyt monta kertaa. Ei ollut hankala keksiä mitä leipoisin tänä vuonna ystävänpäiväksi. Kahvin ja suklaan liitto on vaan niin hyvä. Näillä herkutellaan meillä tänään! Kuorrutetta olen vaihdellut varmaan joka kerta erilaiseksi. Nyt kuorrutukseen valikoitui tuo kerma ja valkosuklaa josta tulee kiva kontrasti yhdistettynä tuohon tummaan kaakaojauheeseen. Näitä suosittelen kokeilemaan kyllä! 



Ystävänpäivän mokkaleivos


Pohja:

4 munaa
1,5 dl sokeria
1 dl perunajauhoja
1 rkl vehnäjauhoja
2 rkl kaakaojauhetta
1 tl leivinjauhetta

Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää ne siivilän kautta muna-sokerivaahtoon.  Levitä pellille ja paista 225 n 6 min kypsäksi. Kumoa paistamisen jälkeen sokeroidulle leivinpaperille ja leikkaa pohja kahteen osaan. Jäähdytä pohja ennen täyttämistä. 


Mokkavaahto:

4 liivatetta
1 dl väkevää kahvia
1 muna
vajaa ½ dl sokeria
50 g taloussuklaata
2 dl kuohukermaa

Laita liivatteet kylmään veteen. Valmista 1 dl vahvaa kahvia. ( laitoin 3 x enemmän puruja kuin normaalisti) Purista liivatteista ylimääräinen vesi pois ja sulata ne kuumaan kahviin. Jäähdytä seos sitten  huoneenlämpöiseksi. Raasta suklaa tai vuole siitä lastuja perunankuorimaveitsellä. Vatkaa muna ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi ja lisää jäähtynyt kahvi vaahtoon. Vatkaa kerma vaahdoksi ja lisää se myös kahviseokseen. Lisää lopuksi raastettu suklaa ja lisää varovasti nostellen.  Levitä täyte toisen pohjan puoliskan päälle ja levitä tasaiseksi. Nosta sitten toinen puoli täytteen päälle. Jäähdytä jääkaapissa vähintään 4 tuntia tai yön yli. Leikkaa sitten levy pienemmiksi leivospaloiksi.


Päälle:

2 dl vispikermaa
100 g valkosuklaata

tummaa kaakaojauhetta

Sulata suklaa mikrossa. Jäähdytä sitten huoneenlämpöiseksi. Vatkaa kerma vaahdoksi. Lisää suklaa kermavaahdon joukkoon ja sekoita tasaiseksi. Pursota vaahdolla ruusukkeita leivosten päälle. Sirotttele päälle siivilän läpi tummaa kaakaojauhetta. 



1 kommentti:

  1. Olisi kiva jos tekstin saisi vaalealla pohjalla, se olisi helpommin luettavissa!

    VastaaPoista