keskiviikko 13. syyskuuta 2017

Mustikka-vadelmatäytekakut





Sain kunnian tehdä työkavereilleni eläköitymisen ja 60-vuotisjuhlien takia täytekakkuja.
Sain vapaat kädet koristelun suhteen. Toiveissa oli kuitenkin jotain sesonkiin liittyvä. Nyt on mustikka- ja vadelmakausi parhaimmillaan joten täytteeseen ja koristeluihin valikoituikin sitten mustikkaa ja vadelmaa. Tässä ohjetta kakkuihin. Kakku on gluteeniton. Tuossa täytteessä on hyvä huomioida että kerman volyymi on paljon pienempi laktoosittomassa vispikermassa kuin esim. flora vispissä mitä yleensä käytän. Vaahtoa tulee paljon vähemmän. Tämän kakun täytteessä paseerasin vielä marjat siivilän läpi jotta täytteestä tulee sileää eikä siinä ole siemeniä mutta aivan yhtä hyvin voi marjat soseuttaa kokonaisinakin.



Mustikka-vadelmatäytekakut


Pohja:

6 munan sokerikakkupohja

Kostutus:

Sprite

Vadelmatäyte:  Täyte siis kahteen väliin

4 dl vadelmasosetta
7 dl vispikermaa
1 kuningatar rahka purkki
½ dl sokeria
5 liivatetta
tilkka vettä

Mustikkatäyte:

4 dl mustikkasosetta
7 dl vispikermaa
1 kuningatar rahkapurkki
½ dl sokeria
5 liivatetta
tilkka vettä

Laita liivatteet kylmään veteen. Vaatkaa kerma vaahdoksi sokerin kanssa. Sokeria voi lisätä oman maun mukaan. Happamampiin marjoihin saa laittaa enemmän sokeria. Lisää rahka kermavaahtoon jaa sekoita. Lisää marjasose seokseen ja sekoita. Lopuksi lisää liivatteet kuumaan veteen ja lisää seokseen ohuena nauhana.

Kuorrutus:

 n 10 dl Vispikermaa(pursotuksista riippuen)
4 rkl vaniljasokeria

Koristeet:

Vadelmia
Mustikoita
Sokeroituja mustikoita
lehtikultaa

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti