maanantai 26. maaliskuuta 2018

Mustaherukka-valkosuklaakakku




Tällaisen tein taannoin tyttäreni synttäreille. Makuina ihanat mustaherukka ja valkosuklaa. Ihanan raikasta ja makeaa! Kakun reunoille laitoin kermavaahtoa jossa on seassa maitosuklaata, se ei oikein kuvassa näy hyvin. Lisäksi pursotuksissa samaa seosta, tavallista kermavaahtoa ja värjättyä vaahtoa. Koristeluiltaan aika yksinkertainen mutta kuitenkinkin ihan kivan näköinen :D

Mustaherukka-valkosuklaakakku

Pohja: 26 cm vuokaan

5 munaa
2½ dl sokeria
2½ dl vehnäjauhoja
vajaa 1 dl perunajauhoja
vajaa 1 tl leivinjauhetta

Vatkaa kerma ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Lisää joukkoon keskenään sekoitetut kuivat aineet siivilän läpi seokseen. Sekoita tasaiseksi. Kaada irtopohjavuokaan jossa pohjalla leivinpaperi ja reunoihin laitettu vuokaspraytä. Paista 175 asteessa kypsäksi.


Kostutus: Sprite


Mustaherukka mousse:

100 g vaniljatuorejuustoa
140 g mustaherukoita
2½ dl vispikermaa
3 liivatetta
vettä
sokeria
vaniljasokeria

Laita liivatteet pehmenemään kylmään veteen. Vatkaa kerma ja tuorejuustoa vaahdoksi. Survo 140 g mustaherukoita sauvasekoittimella ja lisää kermavaahtoseokseen. Lisää halutessasi sokeria ja vaniljasokeria oman makusi mukaan. Lisää joukkoon veteen liuotetut liivatteet ohuena nauhana ja sekoita tasaiseksi. Kaada täyte heti pohjan päälle.



Valkosuklaa täyte:

100 g vaniljatuorejuustoa
2½ dl vispikermaa
vaniljasokeria
125 g valkosuklaata

Vatkaa kerma ja tuorejuusto vaahdoksi. Lisää halutessasi vanilja sokeria. Sulata valkosuklaa mikrossa ja lisää suklaa kermavaahtoon. Sekoita tasaiseksi ja kaada pohjan päälle.


Koristeet:

Vispikermaa
pastavärejä
maitosuklaata

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti