maanantai 6. marraskuuta 2017

Kentakilainen kahvikakku



Näin tämän ihanan kakun reseptin kakkuviikarin blogissa. Joulun aika alkaa lähestymään pikkuhiljaa ja tämä kakku tuo mieleen joulun, samoin kuin maustekakku ja taatelikakku. Päätin aloittaa tästä kakusta tällä kertaa.  Pakkohan se oli alkaa sitten leipomaan. Olen ennenkin tehnyt tätä kakkua..hieman eri reseptillä mutta ihan yhtä hyvää sekin on ollut. Rakastan tuota kuorrutusta kakun päällä. Lisäsin sitten kakun päälle vielä..mitäpä muutakaan kuin suklaata!! ja hieman mantelirouhetta. 


Kentakilainen kahvikakku


Taikina:

200 g voita
4 dl sokeria
2 kananmunaa
6½ dl vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta
2½dl kuohukermaa
1½ tl vaniljasokeria
1½ dl mantelirouhettta

Vaahdota voi ja sokeri vaahdoksi. Lisää munat yksitellen joukkoon tehokkaasti vatkaten .Lisää keskenään sekoitetut kuivat ainekset. Lisää lopuksi kerma ja mantelirouhe. Sekoita tasaiseksi. Kaada taikina voideltuun korppujauhotettuun vuokaan ja paista 175 asteessa 50-60 min.

Kuorrutus:

100 g voita
1 dl kuohukermaa
2 rkl sokeria
300 g tomusokeria

Päälle:

tummaa suklaata
mantelirouhetta

Lämmitä kerma ja voi niin että voi sulaa. Paahda toisessa kattilassa sokeri mutta vältä palamista! Lisää paahdettu sokeri voi-kerma seokseen. Sekoita joukkoon tomusokeri. Anna seoksen jäähtyä niin, että täyte "jämähtää" ja levitä se sitten kakun päälle. Koristele tummasta suklaasta sulatetuilla raidoilla ja mantelirouheella.






Ei kommentteja:

Lähetä kommentti