maanantai 24. heinäkuuta 2017

TexMexpiirakka




TexMexpiirakka

Iltapalaksi teki mieli jotain hyvää. Siksipä päädyinkin tähän piirakkaan. Täyte on helppo ja nopea valmistaa. Nyt on tullut tehtyä paljon makeita leivonnaisia joten mukava vaihteeksi tehdä jotain suolaista. Tämän piirakan voi omaan makuun tehdä miedompana tai tulisempana vaihtelemalla täytteeseen tulevan jauheen tai kastikkeen määrää. Itse tykkään hieman tulisemmasta joten ronskisti laitoin hot tacokastiketta. Halutessaan voi toki tehdä pohjankin vaikka valmispohjasta jos haluaa nopeasti valmista.

Pohja:

100 g voita tai margariinia
2½dl vehnäjauhoja
2 rkl kylmää vettä

Laita uuni kuumenemaan 225 astetta. Sekoita pehmeä rasva ja jauhot sekaisin. Lisää vesi ja sekoita tasaiseksi. Painele taikina voideltuun piirakkavuokaan pohjalle ja reunoille. Paista pohjaa uunissa 225 asteessa 13-15 min.

Täyte:

400 g jauhelihaa
1 pussi taco original mausteseosta
1 dl vettä
230 g taco hot ( tai mild/medium)kastiketta
Tomaatti
2 dl Emmental juustoraastetta
2 munaa
1 dl maitoa
1dl ruokakermaa/kuohukermaa
hieman suolaa
ripaus valkopippuria
ripaus sitruunapippuria

Paista jauheliha pannulla. Lisää taco jauheseos ja vesi. Sekoittele seosta hetki. Lisää joukkoon taco kastike ja sekoittele hetki jotta ylimääräinen neste haihtuu. Paloittele päälle tomaattia.  Ripottele päälle emmental juustoraaste. Valmista maitoseos: Vatkaa munat, maito ja kerma sekaisin ja mausta seos. Kaada seos täytteen päälle. Kypsennä piirasta uunissa vielä 20-25 min. kunnes täyte on hyytynyt.



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti