Runebergin tortut ( 6 kpl)
100g voita
½ dl sokeria
½ dl fariinisokeria
1 muna
1½ dl vehnäjauhoja
3/4 dl mantelijauhetta
½ dl pipari tai keksimururuja
1 tl leivinjauhetta
1/4 kardemummaa
3/4 dl kuohukermaa
Vatkaa voi ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Lisää kananmuna ja sekoita. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää kuivat aineet vuorotellen kuohukerman kanssa seokseen. Laita taikina Runebergin vuokiin tai uunin kestäviin kahvikuppeihin/ muffinssivuokiin. Laita taikinaa hieman yli puolenvälin.
Paista 175 asteessa kypsäksi. n 20-30 min
Tortun sisälle:
vadelmahilloa
Kun tortut on valmiit laita hillotyllalla hilloa tortun sisään.
Kostutus:
2 dl vettä
½ dl sokeria
rommiaromia (tai punssia, konjakkia,mantelilikööriä)
Kuumenna vesi ja sokeri niin, että sokeri liukenee veteen. Lisää sekaan rommiaromia mielen mukaan. Lusikoi kostutusliemi torttujen päälle ja sivuille kun ne ovat hieman jäähtyneet.
Koristeluun:
Vadelmahilloa
tomusokeria
kylmää vettä
sitruunamehua
Laita vadelmahilloa tortun keskelle. Tee tomusokerista, sitruunamehusta ja vedestä massa joka ei ole liian löysää jotta saat sen nätisti tortun päälle. Voit laittaa massan hillon ympärille joko lusikan avulla tai laittamalla pursotuspussiin jolloin saat tarkemman jäljen.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti