lauantai 3. helmikuuta 2018

Runebergin tortut


Runebergin päivä lähestyy ja päätinkin sen kunniaksi tehdä näitä torttuja. Tortut paistoin kahvikupeissa ja kostutin uunista ottamisen jälkeen. Sitten hilloa päälle ja tomusokerikuorrutusta reunoilla..torttu on valmis! Nämä oli kyllä hyviä vaikkakin jotain jäin kaipaamaan makuun vielä lisää. Olisikohan ollut se karvasmanteli vai mikä puuttui..itse tykkään näistä tortuista kunnolla kostutettuina ja vahvan aromin  makuisina. Rommiaromin maku oli aika mieto mutta siksi varmaankin maistui myös lapsille hyvin. Koostumus näissä oli kyllä tosi hyvä ja siihen olen tyytyväinen. Nämä lähti miehen työpaikalle "perjantai pulliksi" ja olivat maistuneet ja sehän se loppujen lopuksi on tärkeintä. Vielä varmaankin kerkeän tehdä yhden Runebergin piirakan tällä ohjeella...


Runebergin tortut  ( 6 kpl)


100g voita
½ dl sokeria
½ dl fariinisokeria
1 muna
1½ dl vehnäjauhoja
3/4 dl mantelijauhetta
½ dl pipari tai keksimururuja
1 tl leivinjauhetta
1/4 kardemummaa
3/4 dl kuohukermaa

Vatkaa voi ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Lisää kananmuna ja sekoita. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää kuivat aineet vuorotellen kuohukerman kanssa seokseen. Laita taikina Runebergin vuokiin tai uunin kestäviin kahvikuppeihin/ muffinssivuokiin. Laita taikinaa hieman yli puolenvälin.
Paista 175 asteessa kypsäksi. n 20-30 min

Tortun sisälle:

vadelmahilloa

Kun tortut on valmiit laita hillotyllalla hilloa tortun sisään.


Kostutus:

2 dl vettä
½ dl sokeria
rommiaromia  (tai punssia, konjakkia,mantelilikööriä)

Kuumenna vesi ja sokeri niin, että sokeri liukenee veteen. Lisää sekaan rommiaromia mielen mukaan. Lusikoi kostutusliemi torttujen päälle ja sivuille kun ne ovat hieman jäähtyneet.

Koristeluun:

Vadelmahilloa
tomusokeria
kylmää vettä
sitruunamehua

Laita vadelmahilloa tortun keskelle. Tee tomusokerista, sitruunamehusta ja vedestä massa joka ei ole liian löysää jotta saat sen nätisti tortun päälle. Voit laittaa massan hillon ympärille joko lusikan avulla tai laittamalla pursotuspussiin jolloin saat tarkemman jäljen.
















Ei kommentteja:

Lähetä kommentti