maanantai 12. helmikuuta 2018

Laskiaispullat vadelmahillolla ja nutellalla




Tottakai laskiaisena pitää tehdä laskiaispullia!!  No lasten suosikiksi on viimevuosina noussut nuo nutellalla täytetyt pullat ja ne on kyllä minunkin makuun tosi hyviä! Tietysti piti tehdä myös perinteisempiä vadelmahillolla. Tuo mantelimassa ei ole yhtään minun makuun joten sen skippasin suosiolla. Pitemmittä puheitta..eikun nautiskelemaan!


Laskiaispullat vadelmahillolla ja nutellalla

5 dl vettä
1 muna
2 dl sokeria
1 rkl kardemummaa
1 tl suolaa
2 pss kuivahiivaa
13-15 dl vehnäjauhoja
2 dl flora culinessea tai muuta juoksevaa rypsiöljyvalmistetta/öljyä  TAI 200 g voita/margariinia


Voiteluun:

Kananmuna
ripaus suolaa


Päälle:

Raesokeria

Mittaa lämmin vesi astiaan ( 42 astetta). Lisää sokeri, suola, kardemumma ja muna. Sekoita ja lisää puolet jauhoista ja kuivahiivat joukkoon. Sekoita ja lisää jauhoja. Lisää loppuvaiheessa flora culinesse (tai muu vastaava) ja vaivaa taikinaa. Lisää vielä vaivaiuksen yhteydessä hieman jauhoja jos tarvitsee. Kohota sitten taikina vedottomassa paikassa n 30 min. Leivo pyöreiksi pulliksi. Anna kohota ennen uuniin laittoa. Voitele munalla ja lisää raesokeri. Paista 1225 asteessa kypsiksi.


Väliin:

Flora vispiä
nutellaa
vadelmahilloa

Kun pullat on jäähtyneet, leikkaa pullat halki. Lisää keskellä lusikalla hilloa tai nutellaa. Vatkaa kerma vaahdoksi ja pursota hillon ja nutellan ympärille kermavaahtoa kauniisti.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti