torstai 8. helmikuuta 2018

Kettu & pupu täytekakku


Lähikuva koristeista

Sain suuren kunnian tehdä kakun siskoni lapsen ristiäisiin. Tytöstä tuli kummityttöni joten siksikin tämä oli todella tärkeä kakku. Toiveissa oli kakku jossa olisi pupu ja kettu. Tällaiset sitten sain aikaan. En parempia näistä eläimistä saanut  vaikka yritinkin mutta nämä kelpasivat. En ole niin hyvä näissä sokerimassan muotoiluissa mutta pakkohan sitä oli toiveita yrittää täyttää :D Täytteeseen olisi haluttu valkosuklaatäyte vadelmilla mutta laktoositonta valkosuklaata ei kaupasta löydy joten jotain piti keksiä. Päädyin sitten kerma-mascarpone täytteeseen jossa oli rouhittua maitosuklaata. tuon kerman maustoin vaniljasokerilla ja tanakoittamaan seosta laitoin hieman vaniljakreemijauhetta jotta liivatetta ei tarvinut lainkaan.Tykkään itse tuosta mascarponesta kovasti, se tuo täyteläisyyttä tuohon täytteeseen. Itse täyte ei ollut kovin makea vaikka siinä suklaata olikin ja vadelmat raikasti kivasti muuten niin täyteläistä täytettä. Kakku sai kyllä kovasti kehuja..joskus se säveltäminen kannattaa :D Niin ja kakkuhan on siis laktoositon ja gluteeniton!


Kettu & pupu täytekakku 


Pohja: 26 cm vuokaan

5 munaa
2½ dl sokeria
2½ dl Sunnuntai gluteenitonta jauhoseosta
vajaa 1 dl perunajauhoja
vajaa 1 tl leivinjauhetta


Vatkaa munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi.  Yhdistä kuivat aineet keskenään ja lisää varovasti nuolijalla sekoittaen vispilän läpi jauhot. Paista 175 asteessa kypsäksi.


Kostutus:

Sprite


Täyte:  kahteen väliin

6 dl vispikermaa
500 g mascarponea
n 1 dl sokeria
vaniljasokeria
vaniljakreemijauhetta
150 g suklaata
200 g vadelmia (kotimaisia)

Vatkaa kerma sokerin kanssa vaahdoksi. Lisää vatkauksen aikana hieman vaniljakreemijauhetta jotta täytteestä tulee tanakka. Sekoita sitten joukkoon mascarpone. Rouhi suklaa pieniksi paloiksi ja lisää täytteeseen. Levitä täyte kakkupohjan päälle ja painele puolet vadelmista täytteen sekaan. Laita loput täytteestä ja marjoista toiseen väliin.

Kuorrutus:

4-5 dl vispikermaa  (pursotusten mukaan)
vaniljasokeria
oranssia pastaväriä

Vatkaa kerma vaahdoksi. Lisää hieman vaniljasokeria maun mukaan. Vatkaa toisessa kulhossa pieni määrä kermaa vaahdoksi. Lisää ennen vatkausta sekaan oranssia pastaväriä.

Koristeet:

Sokerimassaa

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti