keskiviikko 31. tammikuuta 2018

Helpot appelsiinisuklaafudget






Nämä herkut näin suklaapossut blogissa ja pakko oli kokeilla näitä heti. Olen tehnyt erilaisia fudgeja ennenkin mutta tuo appelsiini toi kyllä kivan vivahteen näihin. Lapsetkin tykkäsivät kovasti. Jääkaapin ovi on käynyt tiheään kun näitä tuli tehtyä!  Ohje siis suklaapossun blogista. Ohje alkuperäiseen: https://kotiliesi.fi/suklaapossu/helpot-marmoroidut-appelsiinisuklaafudget/


Helpot appelsiinisuklaafudget


Tumma suklaafudge:

200 g tummaa suklaata
150 g maitosuklaata
2 dl kondensoitua maitoa ( 2/3 purkkia)
1 ison appelsiinin hienoksi  raastettu kuori
1 rkl appelsiinin mehua


Valkosuklaafudge:

250 g valkosuklaata
1 dl ( 1/3 purkkia) kondensoitua maitoa
+ halutessasi pari tippaa keltaista pastaväriä



Ohje:

Vuoraa  n 20 x 25 cm vuoka leivinpaperilla. Pese appelsiini huolellisesti ja raasta kuori hienoksi raasteeksi. Puserra n 1 rkl appelsiinin mehua talteen. Pilko suklaat pienemmiksi paloiksi.

Ota esille kaksi kattilaa. Laita toiseen 2 dl kondensoitua maitoa sekä pilkottu tumma suklaa ja maitosuklaa. Laita toiseen kattilaan loput 1 dl kondensoitua maitoa sekä pilkottu valkosuklaa. Laita molemmat kattilat levylle ja lämmittele seoksia miedolla lämmöillä koko ajan sekoittaen kunnes suklaat sulavat. Kun suklaat ovat sulaneet lisää tumman suklaan joukkoon appelsiinin kuoriraaste ja appelsiinimehu.  Sekoita kunnolla. Valkosuklaaseokseen tulee "öljymäistä nestettä" sen sulaessa, se kuuluu asiaan. Jatka vain sekoittamista kunnolla niin neste imeytyy seokseen. Tähän saattaa mennä jonkin aikaa.

Kaada tummasuklaa seos vuokaan samantien melkein kokonaan. Jätä hieman seosta marmorointia varten. Levitä täyte suht tasaiseksi kerrokseksi. Täyte jämähtää nopeasti kun sen ottaa pois levyltä joten ole nopea! Heti tumman suklaa kerroksen jälkeen kaada päälle valkosuklaa kerros  ja tasoita. Tiputtele päälle loput tummasta suklaasta  ja vetele kuvioita esimerkiksi veitsen päällä pintaan.

Anna fudgen jäähtyä ensin huoneenlämpöiseksi.  ja laita se sitten jääkaappiin hyytymään vielä 4 tunniksi tai kunnes levy on jähmettynyt leikkaamista varten. Leikkaa sopiviksi paloiksi. Säilytä jääkaapissa. Nämä kestävät myös pakastamisen.






Ei kommentteja:

Lähetä kommentti