perjantai 9. helmikuuta 2018

Vanilja-mustikkatäytekakku paahdetulla valkosuklaalla



Tällaisen kakun tein sukulaisen synttäreille tyylillä mitä kaapista sattuu löytymään. Täytteestä tulikin sitten tosi hyvän makuinen. Mustikka ja vanilja sopii niin kivasti yhteen. Lisäsin mustikan makupariksi vielä tuon paahdetun valkosuklaan koska se vaan on niin hyvää.  Kauneinta se ei välttämättä kakun päällä ole mutta sitäkin paremman makuista. Makuhan se kuitenkin ratkaisee :D Tuosta mustikasta tuli kiva väri tuohon reunan pursotuksiin. Tätä teen kyllä pian uudestaan!

Vanilja-mustikkatäytekakku paahdetulla valkosuklaalla



Pohja: 24 cm vuokaan

4 munaa
2½ dl sokeria
2½ dl vehnäjauhoja
0. 75 dl perunajauhoja
0.75 tl leivinjauhetta

Vatkaa munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Lisää joukkoon keskenään sekoitetut kuivaat aineet siivilän läpi. Sekoita varovasti tasaiseksi ja kaada voideltuun  irtopohjavuokaan  tai laita leivinpaperi irtopohjavuokaan pohjalle. Voitele reunat. Paista kypsäksi 175 asteessa.


Kostutus:

Sprite


Täyte:

4 dl vispikermaa
100 g maustamatonta tuorejuustoa
200 g vaniljarahkaa
1 tl vaniljasokeria
½ dl sokeria
2 dl mustikoita survottuna
4 liivatetta
vettä

Laita liivatteet kylmään veteen pehmenemään. Vatkaa tuorejuusto, kerma ja sokerit vaahdoksi. Lisää rahka ja sekoita. Jos käytät pakastettuja mustikoita valuta ensin neste mustikoista kaatamalla mustikat siivilään. Survo sitten mustikat soseeksi sauvasekoittimella ja lisää täytteeseen. Liuota liivatteet tilkkaan vettä ja lisää ohuena nauhana seokseen.



Kuorrutus:

Vispikermaa + mustikoista vähän väriä
vaniljasokeria
Paahdettua valkosuklaata

Rouhi suklaa. Laita uuniin leivinpaperille 175 asteeseen 5 min ajaksi. Varo suklaa palamista. Jäähdytä ja laita kakun päälle.

Vatkaa kerma vaahdoksi yhdessä sokerin kanssa. Purista mustikoista mehua vaahdon sekaan hieman väriksi. Pursota kakun reunoille.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti