torstai 22. helmikuuta 2018

Pätkisleivos mirror glaze kuorrutuksella




Halusin kokeilla  tehdä tuota mirror glaze kuorrutusta leivosten päälle. Päädyin kuorrutuksessa tähän suklaapossun kuorrutus ohjeeseen joka olikin loppujen lopuksi aika helppo. Lämpömittarikin oli mennyt rikki ja hyvin onnistui ilman sitäkin. Pientä näpertämistähän tämä kyllä oli. Vaikein osuus oli nostaa leivokset nätisti paperille niin ettei kuorrutus suttaannu. Ei se ihan nappiin mennyt, varsinkaan kun minulla ei ollut leivospapereita ja käytin muffinssivuokia tässä. Ne tietysti oli hieman liian pieniä..no kyllä ne kotioloissa meni näinkin :D Maku oli kyllä hyvä. Tykkäsin tuosta kuorrutteesta siksikin kun siinä ei ollut kondensoitua maitoa lainkaan joten maku oli omaan suuhuni ainakin parempi..vai johtuisikohan se tuosta suklaasta :D  Mutta lopputulos siis on se, että kuorrute sopii siis leivoksiin mainiosti!



Pätkisleivos mirror glaze kuorrutuksella ( 12 kpl)


Pohja:

4 munaa
1,5 dl sokeria
1 dl perunajauhoja
1 rkl vehnäjauhoja
2 rkl kaakaojauhetta
1 tl leivinjauhetta

Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää ne siivilän kautta muna-sokerivaahtoon.  Levitä pellille ja paista 225 n 6 min kypsäksi. Ota pyöreällä muotilla kakkupaloja.


Täyte:

140 g pätkiksiä
2,5 dl vispikermaa
2 liivatetta
200 g maustamatonta tuorejuustoa.
1/4 dl kaakaojauhetta
0,5 dl tomusokeria
1/4 dl vettä

Laita liivatteet kylmään veteen. Laita pätkikset ja 0.5 dl kermaa kattilaan ja sulata seos tasaiseksi, jäähdytä sitten. Vatkaa loppu kermaa löysäksi vaahdoksi. Notkista tuorejuusto, kaakaojauhe ja tomusokeri. Kiehauta vesi, purista liivatteista ylimääräinen vesi pois ja laita kiehuvaan veteen. Sekoita ja kaad ohuena nauhana tuorejuustoseokseen. Lisää seokseen pätkismassa ja sekoita. Lisää lopuksi kermavaahto, sekoita. Kaada seos leivosmuotteihin. Laita kakkupala viimeiseksi täytteen päälle pohjaksi ja paina kevyesti. Pohjan tulee olla hieman leivosta pienempi. Anna olla jääkaapissa vähintään 4 tuntia, mieluiten yön yli. Voit laittaa leivokset myös pakkaseen yöksi. Tai mikäli laitat ne jääkaappiin, laita ne pakkaseen ainakin tunnin ajaksi ennen kuorruttamista jotta pinta on tarpeeksi kylmä.


Mirror glaze kuorrutus:

7 liivatetta
1.75 dl sokeria
1 dl glukoosisiirappia
0.75 dl vettä
3 rkl tummaa kaakaojauhetta
½ dl vispikermaa
150 g suklaata

Laita liivatteet kylmään veteen.  Laita kattilaan sokeria, glukoosisiirappi ja vesi. Kuumenna kunnes kiehahtaa ja ota sitten pois levyltä. Lisää joukkoon kaakaojauhe hyvin sekoittaen. Lisää sitten liivatteet sekaan. Seuraavaksi lisää sekaan pilkotut suklaat ja sekoittele kunnes suklaa on sulanut. Lopuksi lisää kerma ja sekoita tasaiseksi muta älä vatkaa jotta ilmakuplia ei pääse muodostumaan ja pinnasta tulee tasainen.

Vatkaa sitten seosta sauvasekoittimella että seoksesta tulee tasainen ja kiiltävä. Pidä koko ajan vatkauspää pinnan alla jotta ilmakuplia ei pääse muodostumaan. Siivilöi lopuksi seos tiheän siivilän läpi jotta kaikki mahdolliset ilmakuplat saadaan pois. Anna seoksen jäähtyä sitten 35-36 asteiseksi. Laita jäähtymisen ajaksi kelmu kiinni seoksen pintaan jotta siihen ei pääse syntymään kuorta. Mikäli  et omista lämpömittaria, on seos sitten valmis kun se on aavistuksen ihoa viileämpää, hieman kiinteytynyt mutta edelleen juoksevaa.

Irrota leivokset vuuasta ja laita leivinpaperilla vuoratun uuninpellin päälle pieniä astioita jonka päälle laitat leivokset. Astian tulee olla leivoksen halkaisijaa pienempi. Kaada sitten kuorrute nopeasti leivoksen päälle. Kaada kuorrutetta reilusti jotta myös reunat peittyvät. Kuorrute jämähtää nopeasti jäisien leivosten päälle. Anna kuorrutteen valua hetki ja siisti sitten leivosten reunat. Siirrä leivokset leivospaperille tai tarjoiluastialle ja koristele haluamallasi tavalla. Voit käyttää siirtämisessä apuna esim. palettiveitseä.





Ei kommentteja:

Lähetä kommentti