lauantai 18. marraskuuta 2017

Suklaaholistin kakku



Aika usein tulee tehtyä kakkuja ja muita leipomuksia muiden toiveiden pohjalta. Tällä kertaa tein kakun ihan vaan itselleni koska minulla oli synttärit. No yllätys yllätys kakku oli aika suklainen..koska minä rakastan suklaata :D Suklaata oli kakkupohjassa, täytteessä, valumissa ja kakun päällä koristeena. Täytteeksi valikoitui tuo pätkis koska olin sitä jo tovin haaveillut maistella. Oi voi..kyllä oli muuten niin ihana kakku, että melkein sanattomaksi vetää! Tuon täytteenhän voi halutessaan vaihtaa sitten vaikka maitosuklaaseen, fazerinaan tai muuhun mistä tykkää. Nimesin tämän sitten suklaaholistin kakuksi..koska ihminen joka tykkää tästä on kyllä melkein suklaaholisti :D

Suklaaholistin kakku 


Pohja: 17 cm vuokaan( Tällä ohjeella tein kaksi pienempää pohjaa joten jos haluat vain yhden, puolita annos)

Mehevä suklaakakkupohja

125 g voita
50 g tummaa suklaata sulatettuna
1 dl rypsiöljyä
2 dl vettä
1,5 dl ranskankermaa
3 kananmunaa
1,5 dl sokeria
1,5 dl fariinisokeria
4,75 dl vehnäjauhoja
1dl tummaa kaakaojauhetta
1½ tl leivinjauhetta
1 tl soodaa
0,5 tl suolaa
1 rkl vaniljasokeria

Sulata voi ja suklaa mikrossa välillä sekoittaen. Sekoita joukkoon öljy, vesi , ranskankerma, sokerit ja munat yksitellen. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää joukkoon. Sekoita nopeasti tasaiseksi mutta älä vaivaa taikinaa ettei se sitkisty. Kaada taikina irtopohjavuokaan ja paista 170 asteessa n. 45-55 min. ( riippuen kakkujen koosta) tikkuun ei jää kokeiltaessa taikinaa. Älä anna pinnan palaa, suojaa tarvittaessa foliolla. Kakku saa mieluummin jäädä kosteaksi kuin olla liian kauan uunissa.  Jäähdytä.



Pätkistäyte:

200g tuorejuustoa
1pss  Pätkiksiä (140g)
3 dl vispikermaa
2 liivatetta
tilkka kuumaa vettä

Sulata pätkikset vesihauteessa yhdessä 1 dl vispikerman kanssa. Laita liivatteet kylmään veteen pehmenemään. Vatkaa loput 2 dl vaahdoksi. Notkista tuorejuusto ja sekoita yhdessä kerman kanssa. Lisää sulatetut pätkikset kerma-tuorejuustovaahtoon kun pätkismassa on hieman jäähtynyt. Sulata liivatteet vesitilkkaan ja lisää ohuena nauhana seokseen.


Tuorejuustokreemi

125 g voita/margariinia
2,5 dl tomusokeria
100 g vaniljatuorejuustoa ( tai muuta haluamaasi makua)
2 tl vaniljasokeria

Pehmennä voi/margariini vatkaimella. Lisää tomusokeri ja sekoita tasaiseksi massaksi. Lisää vaniljasokeri ja tuorejuusto ja sekoita. Laita kreemi kakun pinnalle raappaa/palettiveitseä apuna käyttäen jotta saat pinnan tasaiseksi. Pintaa voit vielä korjailla kastaen palettiveitseä kuumaan veteen ja sitten silottamalla kakun pintaa.


Maitosuklaa ganache:

130 g maitosuklaata
3/4 dl kuohukermaa

Lämmitä kerma kattilassa mutta älä kiehauta sitä. Kaada kuuma kerma paloitellun maitosuklaan päälle ja anna seistä muutama minuutti. Sekoita sitten seosta tasaiseksi. Mikäli suklaa ei ole kokonaan sulanut voit laittaa seoksen vielä jälkilämmölle ja sekoitella siinä jotta suklaa sulaa.
Ganache on sopivan lämpöistä käytettäväksi melkein heti. Lusikoi ganachea pienellä lusikalla kakun reunalle ja reunojen yli. Kakun on oltava jäkaappi kylmä jotta ganache jämähtää kakun pintaan. Kun reunan valumat on tehty kaada täytettä kakun päälle ja tasoita pinta palettiveitsellä. Ganacheä jää yli tarpeen tuolla määrällä. Laita kakku sitten jääkaappiin jäähtymään.


Kermapursotukset:

2 dl vispikermaa
vaniljasokeria
hieman vaniljakreemijauhetta

Pursotukset tehty röyhelötyllalla. Sopivan överit tähän kakkuun :D


Koristeet:

9 kpl Ferrero rocher suklaata



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti