keskiviikko 15. marraskuuta 2017

Frozen täytekakku



Tänäkin vuonna tytär halusi siis Frozen aiheisen kakun kaverisynttäreille. Mikään muu ei kelvannut. Täytteen suhteenkin oltiin aika ehdottomia: Mansikkatäyte. Mitäpä äiti sitten muuta voi kuin tehdä sen Frozen kakun...eli tuumasta toimeen.  Viime vuonna tein kaksi kerroksisen kakun. Nyt piti keksiä jotain erilaista ja tällaiseen sitten päädyin. Ihan tyytyväinen olin lopputulokseen ja lapsille maistui myös! Tuo helmiäis spray ei oikein kuvissa näkynyt mutta toi kivan vaikutelman kakkuun. Ensimmäistä kertaa valmistin tuota jäätä kakun kakun koristeeksi. Sitä jäi yli koristeista ja se maistui lapsille ihan sellaisenaan sitten. Oli niin jännä maistella "jäätä" :D Jospa ensivuonna teemana on sitten jokin muu :D


Frozen täytekakku


Pohja: (24 cm vuokaan)

4 munaa
2dl sokeria
2 dl vehnäjauhoja
0.75 dl perunajauhoja
0.75 tl leivinjauhetta

Vatkaa munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi.  Lisää joukkoon keskenään sekoitetut jauhot siivilän läpi sihdaten. Sekoita nuolijalla varovasti jauhot vaahtoon. Kaada täyte irtopohjavuokaan jossa leivinpaperi pohjalla( ja reunalla) tai voideltu vuoka. Paista 175 asteessa kypsäksi.


Kostutus:

Sprite


Täyte: 2 väliin

4 dl vispikermaa
200 g maustamatonta  tuorejuustoa
½ - 3/4 dl sokeria oman maun mukaan
2 dl mansikka sosetta
6 liivatetta
vettä
(mansikoita palasina)

Laita liivatteet kylmään veteen pehmenemään. Vatkaa kerma vaahdoksi. Lisää joukkoon notkistettu tuorejuusto, mansikkasose ja sokeri. Sekoita. Lisää liivatteet kuumaan veteen. Sekoita liivateseos ohuena nauhana täytteen joukkoon. Halutessasi voit laittaa mousseen tuoreita tai pakastettuja mansikoita lisäksi. Jos käytät pakastettuja mansikoita, siivilöi ylimääräinen neste ensin pois ennen massaan lisäämistä. Muuten täyte ei välttämättä hyydy tarpeeksi jos netettä on liikaa.


Kaakaokreemi:

250 g voita/margariinia
4.5 dl tomusokeria
½ dl kaakaojauhetta
2 rkl maitoa

Notkista voi/margariini vatkaimella. Lisää joukkoon tomusokeri ja kaakaojauhe. Sekoita tasaiseksi. Lisää lopuksi maitoa ja sekoita. Laita seos kakun päälle esim. nuolijan avulla tasaisesti.

2 pkt turkoosia sokerimassaa
tomusokeria kaulimiseen


Koristeet:

"jääkarkkeja" eli frozen Candy palasia
sokerimassasta tehtyjä kuusia ja kukkia koristemuotilla, sokerimassasata tehtyjä lumipalloja
Helmiäis spraytä
Elsa koriste

Kauli sokerimassa ohueksi levyksi. Käytä alla tomusokeria jotta massa ei jää pöytään kiinni.  Laita sokerimassa levy kakun päälle. Käytä apuna kaulinta kun laitat massaa kakun päälle. Rullaa levyä kaulimen ympäri jotta massan saa helposti laitettua kakun päälle. Silottele massan pinta käsin tai silottajalla. Lisää kakun päälle koristeet. Kuusi ja kukkakoristeet olen tehnyt piparimuoteilla ja etukäteen ne kuivattanut koviksi. Kuusiin lisäsin ennen kuivausta tikut jotta ne pysyy pystyssä kakun päällä. Lisäksi laitoin kuusiin ja kukkiin helmiäis spaytä pinnalle jotta niihin tuli ihana kiiltävä pinta. Elsa koriste on ihan leluosastolta löydetty.



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti