maanantai 30. lokakuuta 2017

Limejuustokakku






Työkaverilleni sain kunnian valmistaa 40 v  synttäreille tämän limekakun. Toiveena oli jokin raikas juustokakku ja kakuksi valikoitui tämä limekakku sankarin toiveesta. En muistanutkaan kuinka ihanan raikasta tämä täyte oli. Täytyy tehdä itselle tätä myös taas pian. Koristelin kakun sitten vähän juhlavammin kermapursotuksilla ja kakun täytteen mukaan limellä ja sitruuna marmeladeilla. Kunniaa en täytteestä voi itselleni ottaa..ohje on kinuskikissan reseptillä tehty. Alkuperäisen pohjan vaihdoin digestiveistä kaurakekseihin. Kakku oli laktoositon.

EDIT: Lisätty toiset 3 kakkua jotka tehty muutoin samalla ohjeella mutta yksi kakku gluteeniton myös. Koristelu hieman erilainen.

Limejuustokakku ( 26 cm vuokaan)


Pohja:

200 g kaurakeksejä/digestivekeksejä
80 g voita

Murskaa keksit muruiksi. Lisää joukkoon sulatettu voi ja sekoita tasaiseksi. Painele seos irtopohja vuokaan jossa alla leivinpaperi. Laita pohja jääkaappiin siksi aikaa kun valmistat täytteen.


Täyte:

7 liivatetta
4 dl vispikermaa
3 valkuaista
400 g maustamatonta tuorejuustoa
1dl limen mehua ( n 3 limen mehu)
2 dl sokeria
4 tl vaniljasokeria
3 rkl vettä

Laita liivatteet pehmenemään kylmään veteen. Vatkaa valkuaiset kovaksi vaahdoksi. Vatkaa toisessa kulhossa kerma vaahdoksi. Yhdistä valkuaisvaahto kermavaahtoon varovasti nuolijalla nostellen.
Notkista tuorejuusto ja lisää joukkoon limemehu, sokeri ja vaniljasokeri. Sulata liivatteet veteen ja lisää liivateseos ohuena nauhana tuorejuustoseokseen.  Yhdistä tuorejuustoseos kerma-valkuaisvaahtoon. Vuoraa vuuan sisäpinta reunakalvolla tai öljyä ja laita tomusokeria vuuan reunalle jotta saat kauniin reunan kakkuun. Kaada täyte keksipohjan päälle ja " hölskytä" täyte tasaiseksi. Voit käyttää apuna myös palettiveistä. Laita kakku jääkaappiin ainakin 3 tunniksi tai yli ennen kiilteen tekemistä päälle.

HUOM! Huomioi että täyte levittyy tasaisesti reunoille eikä reinoille jää pieniäkään reikiä koska kiille valuu niistä alas ja "karkaa" pois kakun päältä. nimimerkillä testattu on tämäkin :D


Kiille:

3 liivatetta
3 dl sokeroitua laimennettua lime mehua ( limemehu ½ dl, sokeria ½ dl, 2½dl vettä)
vihreää elintarvikeväriä

Laita liivatteet kylmään veteen pehmenemään.
Sekoita limemehu ja sokeri. Lisää joukkoon vihreää elintarvikeväriä. Tee värinlisäys valkoisessa astiassa niin näet parhaiten värisävyn. Kiehauta n ½ dl mehusta ja lisää siihen liivatteet. Lisää seos mehun sekaan. Jäähdytä seos. Liian kuuma seos sulattaa kakun pinnan. Kaada seos lusikan kautta kakun päälle ja laita jääkaappiin jäähtymään.


Koristelut:

vispikermaa
limeä
Sitruuna marmeladi viipaleita




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti