torstai 23. marraskuuta 2017

Kinkkuvoileipäkakku (lakton)



Sain kunnian tehdä hyvän ystäväni tyttären syntymäpäiville kakut. Toiveena oli joko kinkku tai kana voileipäkakku laktoosittomana.  Päädyin sitten tuohon kinkkuun. Yritin panostaa tietenkin extra paljon koska kyseessä on hyvä ystäväni. Ihan tyytyväinen olin kyllä lopputulokseen :D Tuo sipulinkukka on kyllä niin kiva!



Kinkkuvoileipäkakku (26 cm irtopohjavuokaan) Laktoositon


Pohja:

n 14 palaa moniviljapaahtoleipää
n 8 palaa ruispaahtoleipää


Kostutus:

Maito


Täyte:

600 g ruohosipulituorejuustoa
400 g ranskankermaa
300 g savukinkkukuutioita
1-1½ maustekurkkua
1-1½ suippopaprikaa
2-3 rkl sinappia
½-1 tl mustapippurirouhetta

Pehmennä tuorejuusto. Lisää sekaan ensin yksi ranskankerma. Sekoita tasaiseksi. Lisää sekaan pilkotut paprikat ja kurkku sekä savukinkkukuutiot. Lisää sinappi ja mustapippuri. Sekoita. Lisää toinen ranskankerma. Itselläni meni tähän toinen purkki myös mutta jos käytät muita aineksia vähemmän voi täyte olla sopivaan löysää jo pienemmälläkin määrällä ranskankermaa. Lisää sinappia ja pippuria makusi mukaan.

Kakun kokoaminen:

Laita ensimmäinen kerros moniviljaleipiä vuokaan. Pilko tarvittaessa leivästä pienempiä paloja jotta saat koko pohjan peittoon. Kostuta pohja. Lisää puolet täytteestä pohjan päälle. Laita sitten toinen kerros ruispaahtoleivästä, kostuta ja lisää toinen puoli täytteestä. Laita sitten päälle viimeinen kerros moniviljapaahtoleivästä ja kostuta. Kun viimeinen kerros on kostutettu laita päälle kelmua ja anna maustua jääkaapissa seuraavaan päivään.


Kuorrutus:

400 g ruohosipulituorejuustoa
2 dl vispikermaa

Vispaa kerma vaahdoksi. Lisää sekaan notkistettu tuorejuusto ja levitä täyte kakun päälle. Koristele kakku haluamallasi tavalla.


Koristeet:

Ruustinnan salaattia
vesikrassia
paprika
kurkkua
kinkkuviipaleita (ohuen ohut)
sipulinkukka (ohje:  https://kotiliesi.fi/suklaapossu/punasipulista-kuk)

Pursotukset kuorrutuksella

Huuhtele kasvikset ja kuivattele niitä. Katko salaatista lehtiä koristeeksi. Pilko kurkku viipaleiksi ja ota haluamallasi muotilla kuvioita. Leikkaa paprika puoliksi ja ota siitä myös muotilla kuviota koristeeksi. Muotin kannattaa olla pieni sillä paprikasta on hankalampi saada ehjänä kuvioita.  Taita Kinkku kahtia ja pyörittele siitä ruusukkeita. Asettele vesikrassia haluamallasi tavalla päälle. Pursotukset reunaan tein ylijääneestä kuorrutteesta. Sipulin kukasta ohje linkin takaa.



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti