sunnuntai 25. kesäkuuta 2017

Raikas raparperi-mansikkajuustokakku




  
Raikas raparperi-mansikkajuustokakku

Vielä jatketaan raparperi-mansikka teemalla :D Kaapista löytyi vielä aikaisemmin tekemääni raparperihilloa. Halusin käyttää sitä kakussa ja kehittelin siitä sitten tälläisen juustokakun. Kakku ei ole kovin makea vaan ihanan raikkaan makuinen. Halutessaan voi lisätä mansikkaa tai raparperia oman maun mukaan mutta muista silloin myös tarvittaessa lisätä liivatetta. Tämä kakku maistui kyllä koko perheelle!


Pohja:

200 g Kantolan kaurakeksejä
50 g voita

Täyte:

2 purkkia flora vispiä
2tl vaniljasokeria
400 g vaniljatuorejuustoa
2dl raparperihilloa
1 dl mansikkasurvosta
5 liivatetta
tilkka vettä

koristeet:

kermapursotukset flora vispillä
tuoreita mansikoita
nonparelleja

Laita liivatteet liukenemaan kylmään veteen. Murskaa keksit muruiksi ja lisää murujen sekaan 50 g sulatettua voita. Painele muruseos 24 cm irtopohjavuokaan jossa pohjalla leivinpaperi. Laita pohja jääkaappiin täytteen tekemisen ajaksi.  Vatkaa kerma vaahdoksi ja lisää vaahdotuksen aikana sekaan vaniljasokeri. Notkista tuorejuusto toisessa kulhossa ja lisää sekaan raparperihillo. Survo mansikat haarukalla soseeksi ja lisää tuorejuuston kanssa samaan seokseen. Sekoita kermavaahto tuorejuusto seoksen kanssa.  Lämmitä vesi kiehuvaksi ja lisää siihen puristetut liivatteet. Lisää liivatteet varovasti ohuena nauhana muuhun seokseen ja levitä seos kakkupohjan päälle. Anna kakun hyytyä yön yli jääkaapissa. Koristele kakku seuraavana päivänä kermapursotuksilla ja tuoreilla marjoilla.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti