tiistai 13. kesäkuuta 2017

Raparperipiirakka


Ihanaa! Raparperit alkaa vihdoin olla siinä koossa, että niistä voi alkaa leipomaan jotain. Mietin minkälaista piirakkaa niistä oikein tekisin. Halusin sellaisen jossa on päällä murua..tällaiseen ohjeeseen päädyin. Ohje löytyi ilta-sanomien sivuilta nimellä Mumman raparperipiirakka. Voin sanoa, että oli kyllä niin hyvää! Mieheni sanoin..ehkä maailman parasta raparperipiirakkaa :D


Tässä vielä ohje teille.

Raparperipiirakka (pellillinen)


Ainekset:

4kananmunaa
4dl sokeria
200g sulatettua voita
4dl kermaa
2 tl leivinjauhetta
8dl vehnäjauhoja

Päälle:
raparperia reilusti paloina
100 g  pehmeää voita
3dl vehnäjauhoja
2dl sokeria

Vaahdota kananmunat ja sokeri vaahdoksi. Yhdistä kuivat aineet keskenään. Sulata voi. Lisää vaahtoon vuorotellen kermaa, vehnäjauhoja ja voisulaa.  Laita seos pellille. Pilko päälle reilusti raparperia. Nypi sekaisin voi, vehnäjauhot ja sokeri. Lisää muruseos pinnalle. Paista 200 asteessa kypsäksi.












Ei kommentteja:

Lähetä kommentti