keskiviikko 14. kesäkuuta 2017

Ihana marenki

                                          ( kuvassa vielä ilman täytettä)

Harvemmin tulee tehtyä marenkia. Selasinkin netistä ison määrän erilaisia ohjeita ja päädyinkin tällaiseen ohjeeseen.  Marengin tekemisessähän iso merkitys on sillä, että sitä vatkataan tarpeeksi kauan ja vatkauskulhot ovat puhtaat. Itse käytin lasikulhoa vatkaamisessa. Näistä tuli kyllä hyviä! Näitä voi sitten tarpeen tullen äkkiä täyttää jaa tarjota yllätysvieraille. Kokeilin myös paria täytettä joista myös reseptit alla. Itse tein siis marengit tällä kertaa pieniksi pavloviksi.  Kotoa ei nyt löytynyt etikkaa joten happona käytin sitruunamehua ja se toimi oikein hyvin.

Ihana marenki/pikku Pavlovat

4 valkuaista
2½dl sokeria
2 tl perunajauhoja
1 tl sitruunamehua

Vatkaa valkuaiset kovaksi vaahdoksi. Lisää sokeria valmiiseen vaahtoon 1 rkl kerrallaan. Kun sokerista jäljellä puolet, lisää sokerin sekaan perunajauhot. Lopuksi lisää sitruunamehu joukkoon.  Marenki on valmis kun se on jämäkkää eikä marengit "huiput" taivu lainkaan. Laita valmis marenki pellille joko yhtenä isona levynä tai tee pikku pavlovia joissa on hieman reunaa jotta täyte pysyy sisällä. Voit käyttää apuna lusikkaa tai pursottaa marengin.
Paista pieniä marenkeja 125 asteessa 45 min- 1h  jonka jälkeen laske lämpötila 60 asteeseen ja paista tunti. Sen jälkeen laita uuni pois päältä ja avaa uunin luukku raolleen ja anna marenkien kuivaa uunissa seuraavaan päivään.
Isompaa marenkia voi paistaa  100-120 asteessa 1½-2h jonka jälkeen lämpötila lasketaan 60 asteeseen ja siinä paistetaan 1½-2h. Sen jälkeen uuni pois päältä ja luukku auki uunissa seuraavaan päivään.

Täytteitä pieniin pavloviin:

3 dl kuohukermaa
100 g mascarponea
vaniljasokeria
tuoreita marjoja oman maun mukaan esim. mansikkaa

 tai:

2 dl kermaa
 3 rkl lemoncurdia tai oman maun mukaan. Itse laitoin enemmän koska halusin reilusti sitruunan makua
2 dl kookoshiutaleita



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti