lauantai 17. kesäkuuta 2017

Helppo vanilja ja raparperijäätelö



Kaapista löytyi purkki kondensoitua maitoa. Hetken mietin mitä hyvää siitä tekisin. Mieleeni tuli heti helppo herkku jäätelö! Lapset toivoivat lakritsi jäätelöä mutta koska sitä tein vasta hetki sitten, en halunnut sitä tällä kertaa tehdä vaan testata jotain uutta. Jääkaapista löytyi itsetehtyä raparperihilloa joten siitä syntyi idea raparperijäätelöön. Makeaa ja raikasta raparperia..ei voi olla kuin hyvä yhdistelmä. Tämä herkku meni kyllä suosikkijäätelöiden joukkoon heti! Yhdistettynä kunnon vaniljajäätelöön ei paljon parempaa voi olla.  Itselläni ei ole jäätelökonetta ja aika ei riitä siihen sekoitteluun joten kondensoidulla maidolla saa mielestäni ihan oikean rakenteen jäätelöön, eikä häviä kaupan jäätelöille mielestäni yhtään. Tässä helppo resepti.

Jos kotoa sattuu löytymään vielä glukoosisiirappia, voi sitä laittaa hieman joukkoon. Se takaa ihanan pehmeän jäätelön ja estää jäähileen muodostumista jäätelöön.

Helppo vanilja ja raparperijäätelö

Vanilja jäätelö

1 purkki kondensoitua maitoa
5 dl vispikermaa
vaniljasokeria oman maun mukaan
(glukoosisiirappia)

Raparperijäätelö

1 purkki kondensoitua maitoa
5 dl vispikermaa
raparperi hilloa(tai mansikka raparperihilloa) oman maun mukaan
ohje hilloon löytyy mansikka-raparperi täytekakun alta)
(glukoosisiirappia)

Vatkaa kerma vaahdoksi. Vatkaa joukkoon kondensoitu maito ja vaniljasokeri.
Laitoin vaniljajäätelön ensin yhteen Aino jäätelö rasiaan ja loppuun lisäsin raparperi hillon. Laitoin loppuun 6 reilua rkl raparperihilloa ja sekoittelin joukkoon kevyesti. Lisäsin vielä päälle 2 rkl hilloa jotka jätin raidaksi jäätelön päälle. Raparperijäätelön laiton pienempään  rasiaan. Joten valmista massaa ei ihan tule 2 täyttä rasiaa. Lopuksi jäätelöt pakastimeen. Mielellään yön yli jotta massa pakastuu kunnolla. Sitten vain nauttimaan!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti