tiistai 13. kesäkuuta 2017

Mansikka-raparperitäytekakku (gluteeniton ja laktoositon)

Mansikka-raparperitäytekakku




Sain tilauksen tehdä täytekakku n. 30-40 hengelle. Sain vapaat kädet kakun täytteeseen ja kuorrutteeseen. Ehtona oli vain, että kakun tulisi olla laktoositon ja gluteeniton.
Mietiskelin hetken makumaailmaa..pidän itse kovasti raikkaista täytteistä yhdistettynä johonkin ihanaan makeaan ja koska nyt on raparperisesonki parhaimmillaan päädyinkin mansikka- raparperimousseen kakun väliin. Hetken kesti että sain ohjeessa olevan hillon koostumuksen sopivaksi makuuni. Ensin hillo oli ihan liian makeaa joten sain muutaman kerran kokeilla oikeaa yhdistelmää. Loppujen lopuksi sopiva yhdistelmä löytyi kahta eri hilloa yhdistämällä. Toiseksi täytteeksi  tein moussen tummastasuklaasta. Se tasapainotti kivasti raikasta raparperia.  Pohjat tein gluteenittomista jauhoista/perunajauhoista. Kakkupohjat tein kahteen 24 cm pyöreään kakkuvuokaan. Tässä ohje kakkuun.

Pohja: 

4 kananmunaa
2 dl sokeria
yhteensä 2,75 dl gluteenitonta jauhoseosta/perunajauhoja (laitoin 50/50 molempia)
0,75 tl leivinjauhetta

Munat ja sokeri vaahdotetaan. Muut jauhot yhdistetään ja lisätään siivilän läpi seokseen. Seos kaadetaan voideltuun kakkuvuokaan. Laitoin pohjalle leivinpaperin ja reunoille vuokaspraytä. Paista 175 asteessa kypsäksi.

Kostutus: Sprite limsa

Täytteet:  (nämä täytteet riittävät kahteen 24 cm kokoiseen vuokaan, jos teet yhden niin puolita annos)

Raparperi-mansikkamousse:

4 liivatetta
4 dl vispikermaa
1 rasia mascarponea
3dl mansikka raparperihilloa   

Vatkaa kerma löysäksi vaahdoksi. Lisää joukkoon mascarpone ja hillo. Liuota liivatteet pieneen tilkkaan kiehuvaa vettä ja lisää seoksen joukkoon ohuena nauhana.

Suklaamousse:

4dl vispikermaa
5 tl vaniljasokeria(tai oman maun mukaan)
200 g maustamatonta tuorejuustoa
300 g Brunbergin tummaa suklaata

Vatkaa kerma löysäksi vaahdoksi. Lisää joukkoon notkistettu tuorejuusto ja vaniljasokeri. Sulata suklaa mikrossa ja lisää seoksen joukkoon hieman jäähtyneenä.

Kuorrutus:

Vispikermaa johon lisätty hieman vaniljasokeria.

Koristeet:

Brunbergin suklaata sulatettuna ja mansikoita. Kermapursotuksella ruusukkeet.

Tässä vielä ohjeet kahteen hilloon joita yhdistelin tähän kakkuun. Laitoin ensimmäistä hilloa 2dl ja toista 1 dl.

1 .Raparperi-mansikkahillo:
500g mansikoita
500g raparperia
500 g hillosokeria
1 dl vettä

2. Raparperi-mansikkahillo
2l raparperia
2dl hillosokeria
1/2 dl vettä










Ei kommentteja:

Lähetä kommentti