tiistai 2. tammikuuta 2018

Piparkakku-kinuskijuustokakku




Tein jouluksi tällaisen ihanan jouluisen juustokakun. Makuna oli piparkakku ja kinuski. Lisäsin myös pohjaan hieman piparkakkumaustetta. Täyte taisi alun perin löytyä taikinatassun sivuilta. Hieman muokkasin määriä kun tein isompaan vuokaan. Tarkoitus oli tehdä tästä gluteeniton mutta huomasin kun olin piparit laittanut koristeeksi että hups..että ei tästä tullutkaan gluteeniton. Mutta siis pohja ja täyte on gluteeniton ja laktoositon ja korvaamalla nämä kuuluisat piparit gluteenittomilla on tämä kakku siis myös gluteeniton niin kuin alun perin pitikin :D  Tämä kakku oli siitä hyvää, että vaikka luulisi tämän olevan aika makea..se ei sitä kuitenkaan ollut joten sopi erittäin hyvin aikuiseen makuun. Lapsille olisi saanut varmaankin olla hieman makeampaa :D

Piparkakku-kinuskijuustokakku



Pohja:  24 cm vuokaan (glut)

3 munaa
1½dl sokeria
½ dl kaakaojauhetta
1 dl  gluteenittomia jauhoja
2 tl piparkakkumaustetta

Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi. Lisää joukkoon keskenään sekoitetut kuivat aineet ja kääntele muna-sokerivaahtoon. Kaada voideltuun irtopohjavuokaan jossa pohjalla leivinpaperi. Paista 175 cm kypsäksi. Tällä ohjeella tulee yksi paksumpi pohja. Leikkaa puoliksi ja käytä vain toinen puoli. Toisen voi pakastaa myöhäisempää käyttöä varten. Kostuta pohja esim. Spritellä ennen täytteen laittoa. 


Täyte: 24 cm vuokaan


4 dl vispikermaa
200 g vaniljatuorejuustoa
200 g piparirahkaa
vaniljasokeria
3/4 tl piparkakkumaustetta
5 liivatetta

Laita liivatteet kylmään veteen. Vatkaa kerma vaahdoksi. Lisää joukkoon notkistettu tuorejuusto, piparirahka ja piparkakkumauste. Halutessasi lisää vaniljasokeria. Liuota liivatteet kuumassa vesitilkassa ja kaada ohuena nauhana täytteeseen. Kaada täyte pohjan päälle. Tasoita tasaiseksi ja laita kakku jääkaappiin ennen kiilteen lisäämistä kovettumaan. Voit nopeuttaa täytteen kovettumista laittamalla kakun pakastimeen hetkeksi. 


Kiille:

2 dl kuohukermaa
1½dl fariinisokeria
2 liivatetta

Laita liivatteet kylmään veteen. Laita kerma ja sokeri kattilaan ja kiehauta seosta. Seosta ei tarvitse keittää kinuskiksi mutta anna seoksen kiehua pikkuhetki jotta kiilteeseen tulee kinuskin makua ja sokeri sulaa kunnolla. Lisää puristetut liivatteet kuumaan seokseen. Anna seoksen jäähtyä kunnolla ennen kakun päälle kaatamista jotta kakku ei sula. Kaada seos sitten kakun päälle ja laita kakku jääkaappiin. Koristele kakku haluamallasi tavalla. 


Koristeet:

Pursotukset vispikermaa
päällä nomparelleja
piparinmurusia




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti