keskiviikko 24. tammikuuta 2018

Tyrnitäytekakku valkosuklaakreemillä


Tälläisen kakun tein mieheni synttäreille taannoin. Toiveena oli joko lakka- tai tyrnikakku ja koska lakkoja ei löytynyt edes kaupasta niin päätös oli helppo eli tyrni. Täytteen tein samalla ohjeella mitä olen käyttänyt jo tyrnisuklaakakussa mutta tuplasin vain täytteen kahteen väliin. Lisäksi kokeilin tuon valkosuklaan paahtamista ensimmäistä kertaa. Itse täytteessä se ei kovasti maistunut kyllä vaan paahteisuus hävisi hieman joten olisi ollut sama laittaa suklaa vaikka paloina. Mutta tulipas testattua ja vitsi mitä herkkua se muuten oli! Tätä teen kyllä toistekin ehdottomasti. Kuorrutuksessa päädyin tähän valkosuklaakreemiin kun en halunnut sitä perinteistä kermakakkua tällä kertaa ja valkosuklaa sopii tyrnin kanssa mahtavasti. Ohje on Annin uunissa blogista täyteläinen valkosuklaakreemi joten halusin kokeilla ja siksi sen tähän kakkuun sitten testasinkin. Maku oli kyllä ihana tässä kreemissä. Pursotukset onnistui myös hyvin tällä. Ainut vain että leikkaaminen ei tahtonut oikein onnistua siististi edes terävällä veitsellä vaan täyte murtui ja lohkeili reunoilta ja päältä. Eikä auttanut vaikka kakku oli hetken huoneenlämmössä ennen leikkaamista jotta kreemi hieman sulaisi. Taisi vika olla tekijässä vain! No kuitenkin kakku oli muutoin onnistunut makumaailmaltaan ja ihan hyvin se näin kotosalla meni vaikka ei ihan täydellinen ollutkaan :D Mielestäni kakku ei muuta koristetta sitten tarvinnutkaan.


Tyrnitäytekakku valkosuklaakreemillä


Pohja: (24 cm vuokaan)

4 munaa
2dl sokeria
2 dl vehnäjauhoja
0.75 dl perunajauhoja
0.75 tl leivinjauhetta

Vatkaa munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi.  Lisää joukkoon keskenään sekoitetut jauhot siivilän läpi sihdaten. Sekoita nuolijalla varovasti jauhot vaahtoon. Kaada täyte irtopohjavuokaan jossa leivinpaperi pohjalla( ja reunalla) tai voideltu vuoka. Paista 175 asteessa kypsäksi.


Kostutus:

Sprite


Tyrnitäyte: kahteen väliin 

4 dl floravispiä
200 g maustamatonta tuorejuustoa
n 2 dl sokeria
5 liivatetta
2 dl tyrni mehua

Laita liivatteet kylmään veteen. Vatkaa kerma vaahdoksi. Lisää joukkoon notkistettu tuorejuusto, sekoita tasaiseksi. Lisää sokeria oman maun mukaan. Sekoita joukkoon tyrnimehu ja lopuksi liivatteet tilkassa vettä.

Lisäksi:

Paahdettuja valkosuklaan paloja täytteen päälle

Laita uuni päälle 175 asteeseen. Rouhi valkosuklaa paloiksi ja laita pellille leivinpaperin päälle. Laita uuniin 5 min ajaksi että suklaa ottaa hieman väriä. Varo polttamasta suklaata sillä se palaa nopeasti!



Kuorrutus:  ( Annin uunissa täyteläinen valkosuklaakreemi https://www.anninuunissa.fi/taytelainen-valkosuklaakreemi/ )  Huom: Alkupäinen annos tuplattu tähän 

200 g valkosuklaata
300 g huoneenlämpöistä voita
2tl vaniljasokeria
6 dl tomusokeria
200 g maustamatonta tuorejuustoa
Pilko valkosuklaa kippoon ja sulata se mikrossa.Vaahdota pehmeä voi ja vaniljasokeri kuohkeaksi vaahdoksi.Lisää jäähtynyt valkosuklaa varovasti valuttamalla sekaan koko ajan vatkaten.Lisää erissä 4 dl tomusokeria koko ajan vatkaten.Lisää seuraavaksi tuorejuusto koko ajan vatkaten. Lisää lopuksi loput (2dl) tomusokeria koko ajan vatkaten.Vatkaa, kunnes kreemi on kuohkeaa ja tasaista.

Levitä kreemi kakun reunoille ja päälle lastan avulla. Halutessasi käytä kuvioraappaa. Laita loput täytteestä pursotuspussiin ja pursota tähtityllalla pieniä ruusuja kakun pinnalle.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti