tiistai 16. tammikuuta 2018

Suklaatäytekakku



Kehittelin mieheni syntymäpäivän kunniaksi kakun jonka mies vei työpaikalleen. Pähkäilin makumaailman kanssa ja päädyin..yllätys yllätys jälleen suklaaseen :D No oikeastaan päädyin suklaaseen koska bongasin kaupasta näitä Fazerin keksejä jossa oli mantelia ja suklaata. Joten oli helppo lisätä nämä myös täytteeseen. Paahdettu manteli on kyllä tosi kivan makuista! Koristeeksi heitin päälle jotain kaapista löytyviä nompparelleja. Jälleen se vähempi on enempi :) Pohja jälleen luottopohjani suklaapossun mehevä pohja. Olisipa ollut kiva päästä maistaan tätä! Hyvää oli kuulemma ollut..ja sehän riittää :)


Suklaatäytekakku



Pohja: 17 cm vuokaan( Tällä ohjeella tein kaksi pienempää pohjaa joten jos haluat vain yhden, puolita annos)

125 g voita
50 g tummaa suklaata sulatettuna
1 dl rypsiöljyä
2 dl vettä
1,5 dl ranskankermaa
3 kananmunaa
1,5 dl sokeria
1,5 dl fariinisokeria
4,75 dl vehnäjauhoja
1dl tummaa kaakaojauhetta
1½ tl leivinjauhetta
1 tl soodaa
0,5 tl suolaa
1 rkl vaniljasokeria

Sulata voi ja suklaa mikrossa välillä sekoittaen. Sekoita joukkoon öljy, vesi , ranskankerma, sokerit ja munat yksitellen. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää joukkoon. Sekoita nopeasti tasaiseksi mutta älä vaivaa taikinaa ettei se sitkisty. Kaada taikina irtopohjavuokaan ja paista 170 asteessa n. 45-55 min. ( riippuen kakkujen koosta) tikkuun ei jää kokeiltaessa taikinaa. Älä anna pinnan palaa, suojaa tarvittaessa foliolla. Kakku saa mieluummin jäädä kosteaksi kuin olla liian kauan uunissa.  Jäähdytä.



Valkosuklaatäyte:

1,5 dl vispikermaa
80 g valkosuklaata
100g maustamatonta tuorejuustoa


Sulata suklaa varovasti mikrossa. Vatkaa kerma vaahdoksi. Lisää kermavaahdon joukkoon notkistettu tuorejuusto. Lisää lopuksi jäähtynyt valkosuklaa joukkoon ja sekoita. 

tummasuklaa-kahvitäyte:

1,5 dl vispikermaa
80 g tummaa suklaata
100 g tuorejuustoa
1/4-½ dl sokeria
1-2 nescafe 3 in1 original pikakahvipakkaus ( 17,5 g)


Sulata suklaa varovasti mikrossa. Vatkaa kerma vaahdoksi yhdessä sokerin ja kahvijauheen kanssa. Lisää kermavaahdon joukkoon notkistettu tuorejuusto. Lisää lopuksi jäähtynyt suklaa joukkoon ja sekoita. 


Lisäksi:

Paahdettua mantelia suklaakerroksien päälle. (paahda mantelilastut pannulla varovasti ettei ne pääse palamaan)


kuorrutus:

vispikerma
vaniljasokeria

Vatkaa kerma ja sokeri vaahdoksi.

koristeet:

Fazer almond crumble keksejä
nonparelleja

Koristele haluamallasi tavalla.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti