torstai 28. joulukuuta 2017

Taatelikakku




Jouluista teemaa vielä vähän. Tämän ihanan taatelikakun leivoin jouluksi. Tykkään tehdä näitä kuivakakkuja koska ne säilyvät helposti viikonkin ja muutamassa päivässä makukin vain paranee. Kuivahan tämä kakku ei tokikaan ole vaan ihanan mehevä. Taatelikakku on yksilemppareistani ja se pitää aina jouluksi leipoa. Kakkuhan ei välttämättä kuorrutetta kaipaa, tällä kertaa tuunasin sen kinuskikuorrutuksella ja oli kyllä hyvää niinkin!


Taatelikakku


1 pkt taateleita ( 170 g) laitoin 200 g
1½dl sokeria
3 dl vettä
200 g voita
2 munaa
2 tl vaniljasokeria
1 tl leivinjauhetta
1 tl soodaa
3½ dl vehnäjauhoja

 Keitä taatelit, sokeri ja vesi soseeksi. Voit pilkkoa taateleita pienemmäksi ennen keittämistä. Voit sauvasekoittimella survoa lopuksi seoksen tasaiseksi. Lisää voi lämpimään seokseen ja anna sulaa. Jäähdytä seos. Lisää munat yksitellen jäähtyneeseen seokseen hyvin vatkaten. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää seokseen mahdollisimman vähän sekoittaen. Paista 175 asteessa kypsäksi.

Kuorrutus:

Kinuskikastiketta
tomusokeria

Sekoita tomusokeri kinuskikastikkeen joukkoon niin että kuorrutteesta tulee tarpeeksi jämäkkää. Kaada kuorrutetta kakun päälle. Koristele pähkinärouheella.


päälle:

Hasselpähkinärouhetta

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti