torstai 21. joulukuuta 2017

Valkosuklaa-vadelmatäytekakku




Halusin yllättää siskon ja hänen miehensä kun he tulivat vauvan kanssa kotiin. Tälläinen kakku oli heitä odottamassa kotona, hieman eri koristein. Tämä kakku taas meni siskon miehelle töihin. Tämä kakku on todella helppo tehdä. Täytteessä on vain kolmea ainesosaa. Alkuperäisen kakun tekaisin todella nopeasti kun tuli niin kiire :D mutta oli kuulemma ollut niin hyvää, että saisi useamminkin kiireessä tehdä! Itsekkin pääsin maistelemaan kakkua sitten ja olihan se hyvää! Kakku ei mielestäni tämän kummempaa koristelua edes kaipaa sillä vadelmat ovat näyttäviä sellaisenaan. Täytteestä tulee näin pieneen kakkuun todella runsaasti ja sitä jäikin yli paljon. Tein lopuista sitten jälkkärit koko perheelle. Annoksen voi puolittaa ja siinäkin on reilusti näin pieneen kakkuun.



Valkosuklaa-vadelmatäytekakku

Pohja: 17 cm vuokaan

2 munaa
1 dl sokeria
1 dl vehnäjauhoja
1 rkl perunajauhoja
1/4 leivinjauhetta

Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi. Lisää keskenään sekoitetut kuivat aineet siivilän läpi seokseen ja sekoita varovasti tasaiseksi. Kaada voideltuun vuokaan ja paista 175 asteessa kypsäksi.


Kostutus:

Sprite

väliin halutessasi vadelmahilloa


Täyte:

4 dl vispikermaa
250 g valkosuklaata
200 g maustamatonta tuorejuustoa
kotimaisia vadelmia

Sulata suklaa mikrossa välillä sekoittaen ja anna sitten jäähtyä. Vatkaa kerma vaahdoksi ja lisää sekaan notkistettu tuorejuusto. Lisää sitten sekaan sulatettu valkosuklaa. Sekoita tasaiseksi. Upota vadelmat täytteen sekaan kun olet ensin kaatanut täytteen kakun päälle


Kuorrutus:

Vispikermaa
Vaniljasokeria

Päälle vadelmia koristeeksi sekä kermapursotukset.



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti