maanantai 11. joulukuuta 2017

Tropical juustokakku





Tyttäreni syntymäpäiville halusin jonkin raikkaan juustokakun kermatäytekakun seuraksi. Päädyin sitten tähän monissa blogeissakin nähtyyn tropicaljuustokakkuun joka on siis Kakkutaikurin tuotantoa. Alkuräinen ohje löytyy  täältä http://www.kakkutaikuri.fi/2015/05/tropical-juustokakku.html Ainut muutos oli että tein kakun 24 cm vuokaan joten siitä ei ihan niin korkea tullut kuin tuossa alkuperöisessä. Tämä oli kyllä aivan ihanaa!


Tropicaljuustokakku ( 24 cm vuokaan)

pohja:

200 g kaurakeksejä
50 g voita

Täyte:

1½ limen mehu
1 sitruunan mehu
1 kpl appelsiinin mehu (keskikokoinen)
1 dl sokeria
1 rkl mangososetta (bonne)
200 g mascarponea
125 g appelsiini tuorejuustoa
125 sitruunatuorejuustoa
6 dl vispikermaa
½ dl tomusokeria
8 liivatetta

Kiilteeseen:

2 liivatetta
½ limen mehu
½ sitruunan mehu
½ appelsiinin mehu
2 rkl sokeria
2 rkl mangososetta (bonne)


Voitele irtopohjavuoka vuokasprayllä ja tomusokeroi se. Näin rengas irtoaa nätisti ilman reunakalvoja ja reunasta tulee siisti ja sileä.
Murskaa keksit ja sekoita niihin sula voi ja suola. Taputtele irtopohjavuokaan pohjalle (kakkupahvin)päälle.
Kuumenna kattilassa juustokakkumassaan tulevat mehut, mangosose ja kidesokeri. (ei kiehuvaksi mutta sen verran että liivate sulaa siihen). Lisää siihen liotetut (5-7 min) liivatteet.Jäähdytä vesihauteessa kunnes se ei tunnu sormeen enää lämpöiseltä.
Vaahdota kerma yhdessä juustojen ja tomusokerin kanssa vaahdoksi. Lisää vaahtoon mehu-liivateseos ohuena nauhana. Kaada täyte pohjan päälle mahdollisimman tasaisesti. Tärisytä vuokaa eri suuntiin siten että massa vajoaa tasaiseksi ja mahdolliset kolokohdat täyttyvät.Laita kylmään jähmettymään. Voit myös pakastaa kakun hyytymisen nopeuttamiseksi.

Laita kiilteen liivatteet likoamaan.Kuumenna kiilteeseen tulevat mehut, sose sekä sokeri. Nestettä on nyt n. 1.5dl. (Jos paljon enemmän, lisää yksi tai vaikka puolikas liivate.) Liuota seokseen liivate ja anna sen jäähtyä hetki.Lusikoi jähmettyneen kakun pinnalle, jähmetä kylmässä. Koristele ja tarjoile.









Ei kommentteja:

Lähetä kommentti