tiistai 3. lokakuuta 2017

Unicorn kakku









Olen jo pitkään haaveillut tämän kakun toteuttamisesta. Nyt en malttanut enää odottaa, vaan päätin toteuttaa tämän. Tyttärelle oli tulossa kaveri leikkimään myöhemmin joten kelpaahan se syyksi leipomiselle? :D
Pohjaksi valikoitui jälleen suklaapossun mehevä suklaakakkupohja. Tykkään tästä pohjasta kyllä kovasti. Paistoin kakut kahdessa eri vuuassa joista toinen oli leveämpi. Leikkaisin sitten sen isomman vain pienemmäksi ja ylimenevät osat katosivat lasten suihin :D Täyte  taas syntyi siitä mitä jääkaapissa oli jäljellä, lisättynä daim patukoilla. Täyte on makea, muuta lapsille maistui kyllä enemmän kuin hyvin. Vadelmasattumat väleissä piristi ihanasti.


Unicorn kakku

Pohja: 17 cm vuokaan 3-4 täyteväliä

 125 g voita
50 g tummaa suklaata sulatettuna
1 dl rypsiöljyä
2 dl vettä
1,5 dl ranskankermaa
3 kananmunaa
1,5 dl sokeria
1,5 dl fariinisokeria
4,75 dl vehnäjauhoja
1dl tummaa kaakaojauhetta
1½ tl leivinjauhetta
1 tl soodaa
0,5 tl suolaa
1 rkl vaniljasokeria

Sulata voi ja suklaa mikrossa välillä sekoittaen. Sekoita joukkoon öljy, vesi , ranskankerma, sokerit ja munat yksitellen. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää joukkoon. Sekoita nopeasti tasaiseksi mutta älä vaivaa taikinaa ettei se sitkisty. Kaada taikina irtopohjavuokaan ja paista 170 asteessa n. 45-55 min. Pohja on valmis silloin kun tikkuun ei jää kokeiltaessa taikinaa. Älä anna pinnan palaa, suojaa tarvittaessa foliolla. Kakku saa mieluummin jäädä kosteaksi kuin olla liian kauan uunissa.  Jäähdytä.

Daim-vadelmatäyte:

1 prk flora vispiä
1 prk mascarponea
vaniljasokeria/hienoa sokeria
3 liivatetta
3 daim patukkaa
tilkka vettä
1 rasia kotimaisia vadelmia

Laita liivatteet kylmään veteen pehmenemään. Vatka kerma vaahdoksi sokerin kanssa. Lisää joukkoon mascarpone ja sekoita. pilko daim patukat rouheeksi ja lisää täytteen joukkoon. Sulata liivatteet tilkkaan vettä ja lisää joukkoon ohuena nauhana. Laita täyte ensin ja sitten upota yksittäisiä vadelmia täytteen sekaan joka kerrokseen.

Tuorejuusto kreemi:

250 g voita/margariinia
5 dl tomusokeria
1 prk vaniljatuorejuustoa
vaniljasokeria

Pehmennä voi/margariini vatkaimella. Lisää joukkoon tomusokeri ja vatkaa kunnes seoksesta tulee pehmeä massa. Lisää joukkoon vaniljasokeria ja tuorejuusto. Vatkaa seos tasaiseksi ja levitä kakun päälle.

Pursotukset:

Flora vispi
elintarvikevärejä/pastavärejä; punainen, keltainen, sininen ja vihreä

Silmäripset:

mustaa sokerimassaa

Sarvi:

Sokerimassaa.

Tee sokerimassasta pötkö joka kapenee päätä kohti. Kääri pötkö esim. puisen grillitikun ympäri aloittaen kääriminen  ohuemmasta päästä. Jatka käärimistä pötkö loppuun. Voit lyhentää lopusta jos sarvi näyttää liian pitkältä.  Jätä tikkua näkyviin reilusti jotta saat sarven tukevasti kiinnitettyä myöhemmin kakun päälle. Kuivata sarvi ja maalaa se sitten haluamallasi sävyllä tai käytä esim pinkkiä massaa sarven tekemiseen.

Korvat:

Sokerimassaa.
Tee 2 eri kokoista isompaa kolmiota ja kaksi pienempää. Liimaa pienemmät isomman sisään esim. elintarvikeliimalla ja anna kuivua. Maalaa haluamallasi sävyllä tai käytä valmiita värjättyjä massoja. Kuivata esim. kukkakupissa jotta korviin tulee kaareva muoto. Laita kaikki sokerimassa koristeet vasta juuri ennen tarjoilua jotta ne pysyvät muodossaan eivätkä pehmene.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti