tiistai 17. lokakuuta 2017

Syksyinen puolukkatäytekakku





Työpaikalle sain leipoa pari kermakakkua. Toisen tein gluteenittomana ja molemmat laktoosittomina. Ainoa toive oli kermakakku, täytteet sain valita itse. Aina ei kuitenkaan  mene niin kuin siellä kuuluisassa strömsöössä joten kaksi ensimmäistä kakkua jouduin hävittämään koska en ollut täytteeseen tyytyväinen...monen monta kertaa olen sillä täytteellä tehnyt mutta nyt ei vaan mikään onnistunut.. :(  Nooh..ei hätää. Äkkiä uudet pohjat uuniin ja täytteitä tekemään. Kakussa päädyin sitten syksyiseen puolukkaan makuna. Siihen yhdistyi toisessa kakun välissä tietenkin myös kinuski. No lopputulokseen olen kuitenkin enemmän kuin tyytyväinen :D

Syksyinen puolukkatäytekakku (24 cm vuokaan)


Pohja:

4 munaa
2 dl sokeria
2 dl vehnäjauhoja/glut. jauhoja
0.75 dl perunajauhoja
0.75 tl leivinjauhetta ( glut jauhoseokseen ½ annosta jos jauho sisältää nostatusaineita)

Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi. Lisää keskenään sekoitetut kuivat aineet siivilän läpi seokseen varovasti. Kaada taikina irtopohja vuokaan jossa pohjalla pingoitettu leivinpaperi ja reunoilla vuoka spraytä. Paista 175 kypsäksi.

kostutus: sprite

puolukkatäyte:

2 dl vispikermaa
100g vaniljarahkaa
sokeria oman maun mukaan
1 dl puolukkasurvosta
3 liivatetta
tilkka vettä

Laita liivatteet kylmään veteen pehmenemään. Vatkaa kerma vaahdoksi. Lisää joukkoon vaniljarahka ja sokeria oman makusi mukaan. Lämmitä tilkka että kiehuvaksi ja lisää joukkoon liivatteet. Kaada seos ohuena nauhana täytteen sekaan. Kaada täyte pohjan päälle.

kinuskitäyte:

2 dl vispikermaa
100 g vaniljarahkaa
2 dl kinuskia
3 liivatetta
tilkka vettä
puolukoita

Laita liivatteet kylmään veteen pehmenemään. Vatkaa kerma vaahdoksi. Lisää joukkoon vaniljarahka ja kinuski.  Lämmitä tilkka että kiehuvaksi ja lisää joukkoon liivatteet. Kaada seos ohuena nauhana täytteen sekaan. Kaada täyte pohjan päälle. Ripottele täytteen sekaan puolukoita. 

Kuorrutus ja pursotukset:

Vispikermaa
vaniljasokeria
(vaniljakreemijauhetta)


Vatkaa kerma vaahdoksi. Lisää vatkauksen yhteydessä sokeri ja halutessasi hieman kreemijauhetta. Kreemijauhe jämäköittää vaahtoa ja saa aikaan helposti pursotettavaa vaahtoa.

Koristelu:

Puolukan terttuja


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti