lauantai 2. syyskuuta 2017

Suklaakakku

Tässä kuvassa kuorrute juuri levitetty

Tässä kuvassa kakku ollut jääkaapissa ja hieman jo palasta keretty ottaa :D

Tässä kuvassa palanen leikattuna


Näin Annin uunissa sivustolla ihanan reseptit suklaakakusta jossa oli täytteenä ihanan pehmeää kreemiä. Pakkohan minun oli sitä sitten kokeilla.  Resepti siis suoraan Annin uunissa sivustolta. Kreemi on kyllä ihanan silkkistä ja kakkupohja tuhdin suklainen vaikka ei suklaata sisälläkkään lainkaan. Halusin kokeilla tehdä oikein korkean kakun tekoa joten täytevälejä tässä on siis neljä. Oma vuokani oli 17 cm leveä joten on siis hieman ohjeessa mainittua pienempi ja kerrokset paksumpia siitä syystä. Hyvin kakkua kuitenkin sai leikattua vaikka se korkea olikin. Täyte kun jämäköityy jääkaapissa joten pysyy hyvin koossa. Tätä kakkua ei kyllä tarvitse isoa palaa ottaa jotta makean nälkä lähtee!


Suklaakakku

Pohja:

4 dl vehnäjauhoja
4 dl sokeria
3 dl tummaa kaakaojauhetta
2 tl ruokasoodaa
1 tl suolaa
2 dl maitoa
0.75 dl ruokaöljyä
2 kananmunaa
halutessasi jotain aromia..laitoin piparminttu aromia
2 dl kuumaa kahvia (tai kuumaa vettä)

Kuumenna uuni 175 asteeseen. Sekoita kuivat aineet keskenään. Sekoita toisessa kulhossa maito, öljy,kananmunat  ja aromi. Lisää hiljalleen jauhoseokseen.  Lisää joukkoon kuuma kahvi kokoajan hiljalleen sekoittaen kunnes taikina on tasaista.Voitele kaksi 20 cm vuokaa tai jos käytät yhtä isompaa niin lisää paistoaikaa. Voitele vuoka tai vuoraa se leivinpaperilla. Paista 20 cm vuokia n 30-35 min. Kakku on kypsää kun tikkuun ei jää yhtään taikinaa. Isommassa vuuassa tehtynä paistoaika voi olla puolet pitempi. Jäähdytä pohjat ennen täyttöä.

Täyty ja kuorrute:

400 g tummaa suklaata
3 rkl kaakaojauhetta
3 rkl kuumaa vettä
350 g voita
2 dl tomusokeria
200 g maustamatonta tuorejuustoa
valinnainen aromi

Sulata suklaa ja jätä se jäähtymään. Sekoita kuuma vesi ja kaakaojauhe keskenään. Vaahdota huoneenlämpöinen voi ja tomusokeri kuohkeaksi. Lisää sulatettu ja jäähtynyt suklaa, kaakaojauhoseos ja tuorejuusto keskenään.  Jos haluat lisätä aromia, lisää se myös samalla. Vatkaa vielä seos kuohkeaksi. Levitä täytettä kerrosten väliin ja kuorruta kakku. Voit käyttää apuna palettiveitsiä tai pursottaa kauniita koristeita.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti