Poikani toivoi Sunnuntaina porkkanakakkua. Se on yksinkertaisesti vaan niin hyvää! Porkkanat on parhaimmillaan juuri nyt joten aika oli otollinen piirakan teolle. Olen jo vuosikaudet tehnyt porkkanapiirakan tällä Kermaruusun ohjeella. Tämä on vain niin hyvä että sitä ei kannata mitenkään muokata. Tällä ohjeella olen joka kerta onnistunut ja piirakka on mielettömän mehevä ja kuohkea.
Resepti siis suoraan lainattu Kermaruusun blogista.
Mehevä porkkanakakku
Pohja:
5 kananmunaa
5 dl sokeria
2 tl soodaa
3 tl leivinjauhetta
5 tl kanelia
3 tl vanilliinisokeria
7½ dl vehnäjauhoja
2½ dl voisulaa tai öljyä
7 dl porkkanaraastetta
Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi. Yhdistä kuivat aineet. Lisää kuivat aineet muna-sokerivaahtoon pienissä erissä. Sekoita tasaiseksi. Lisää voi/öljy. Lisää lopuksi porkkanaraaste. Kaada leivinpaperin vuoratun pellin päälle. Paista uunissa 200 astetta 20-25 min. Jäähdytä pohja ennen täytteen laittamista.
Kuorrutus:
100g pehmeää voita
200g sulatejuustoa
400g tomusokeria
5 tl vanilliinisokeria
pähkinä- / mantelirouhetta
Sekoita voi, sulatejuusto ja sokerit keskenään sähkövatkaimella. Levitä jäähtyneen pohjan päälle. Laita päälle pähkinä/mantelirouhetta.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti