sunnuntai 17. syyskuuta 2017

Mirror glaze kakku fazerinatäytteellä


Tässä kuvassa näkyy millainen kakku on sisältä


Pitkään on jo mielessä muhinut tämä mirror glaze kuorrutteisen kakun valmistaminen. Ohjeita on siihenkin monia ja päädyin sitten tällaiseen. Kakun tekemisessä on kyllä monta vaihetta ja vaatii hieman viitseliäisyyttä tämän kakun teko mutta kyllä se kannattaakin!
Kakun pohjana käytin mehevää suklaakakku pohjaa jonka leikkasin 4 osaan. Tähän käytin kaksi ja kaksi muuta palasta laitoin pakkaseen odottamaan seuraavaa kakkua :D Kakun täytteeseen kysyin lapsiltani mielipidettä..ja vastaus oli yllättävää kyllä suklaa!! No en ihan perus suklaamoussea viitsinyt tehdä joten päädyinkin sitten tähän fazerinaan. Täyte oli kyllä ihanan makuista! Täyte sopii hyvin myös täytekakkuihin. Päädyin kakun värityksessä punaiseen ja kokeilin lisätä sekaan myös keltaista ja valkoista väriä. Väritys ei ihan onnistunut niin hyvin kuin oli tarkoitus ja seuraavalla kerralla teenkin sen toisin. Siitä syystä en värityksestä sen enempää sitten tähän laita. Kuitenkin kakusta tuli mielestäni varsin onnistunut näin ensimmäiseksi kerraksi.


Mirror glaze kakku fazerinatäytteellä

Pohja: 20 cm vuokaan

125 g voita
50 g tummaa suklaata
1 dl rypsiöljyä
2 dl vettä
1,5 dl ranskankermaa
3 munaa
1,5 dl sokeria
1,5 dl fariinisokeria
4,75 dl vehnäjauhoja
1dl tummaa kaakaojauhetta
1,5 tl leivinjauhetta
1 tl soodaa
0,5 tl suolaa
1 rkl vaniljasokeria

Sulata voi ja suklaa mikrossa välillä sekoittaen.
Sekoita joukkoon öljy, vesi, ranskankerma, sokerit ja munat yksitellen. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää joukkoon. Sekoita nopeasti jotta taikina ei sitkisty. Kaada voideltuun vuokaan ja paista 170 asteessa n 55 min tai niin kauan että taikinaa ei jää tikkuun kokeiltaessa. Anna jäähtyä.

Fazerinatäyte:

2 prk flora vispiä (`2,5 dl)
250 g fazerina suklaata
300 g appelsiini tuorejuustoa
4 liivatetta

Laita liivatteet kylmään veteen pehmenemään. Pilko suklaapaloiksi kattilaan ja laita sekaan n 1 dl vispikermaa. Vatkaa loppu kerma löysäksi vaahdoksi. Lämmitä kerma-suklaaseosta varovasti niin että suklaa sulaa. Jäähdytä seos. Notkista tuorejuusto ja lisää kerman joukkoon. Sekoita tasaiseksi.  Lisää joukkoon jäähtynyt suklaaseos. Sulata liivatteet vesitilkassa ja lisää ohuena nauhana seokseen.

Mirror glaze kuorrute:

4 liivatetta
125 g valkoista suklaata
0,5 dl vettä
1 dl sokeria
3/4 glukoosisiirappia
3/4 kondensoitua maitoa( makeutettua)
geeliväriä

Liota liivatteita kylmässä vedessä. Pilko suklaa. Kiehauta kattilassa vesi, sokeri ja glukoosisiirappi. Lisää joukkoon puristetut liivatteet ja kaada seos suklaan päälle. Anna sulaa muutama minuutti ja sekoita sitten tasaiseksi. Lisää kondensoitu maito ja väri. Sekoita sauvasekoittimella. Varo ilmakuplien muodostumista. Voit halutessasi siivilöidä seoksen jotta ilmakuplat poistuvat. Laita kiilteen päälle tuorekelmu jotta pinta ei kuorrutu. Jäähdytä 36-37 asteiseksi. Liian kuuma seos sulattaa kakun. Kaada seos jäisen kakun pinnalle.

Kakun valmistaminen:

Leikkaa jäähtynyt kakkupohja kolmeen tai neljään osaan. Täytä kakku 24 cm irtopohjavuokaan. Leikkaa vuuan pohjalle oikeankokkoinen pala leivinpaperia.  Öljyä reunat ja laita tomusokeria myös reunalle jotta saat siistit reunat kakkuun. Itselläni kakkupohja tuli ulos vuuasta paistamisvaiheessa joten isompi vuoka olisi ollut hyvä. Laita ensimmäinen pala kakkupohjaa pohjalle ja kaada päälle fazerina täytettä niin että pohja peittyy. Laita sitten toinen pohja päälle ja loput täytteestä päälle. Tasoita kakun päällinen lastalla. Laita kakku jääkaappiin mieluiten yön yli. Kakun voi laittaa myös suoraan pakkaseen jäätymään. Ota seuraavana päivänä kakusta irtopohjan reunat pois siististi ja laita pakkaseen muutamaksi tunniksi ennen kuorrutusta. Kun kakku on jäätynyt sen voi kuorruttaa. Vuoraa uuninpelti leivinpaperilla ja laita sen päälle vaikka metallipurkki ( isompi ) ja laita kakku sen päälle ennen kuorrutusta. Poista kakun pohjalta leivinpaperi ja voit laittaa alle paksumman kakkupahvin jolla kakku pysyy tukevasti.
Kuorruttamisessa kuorrutteen pitää olla jäähtynyt tarpeeksi jotta kakku ei sula täytteen alla. Aloita kuorrutteen kaataminen reunoilta jotta kuorrutetta riittää reunoille ja kaada sitten kuorrutetta kakun keskelle. Kuorrutetta voi tasoittaa lastalla tarvittaessa. Anna kuorrutteen valua n 5 min. Sen jälkeen reunoilla olevat valumat voi siistiä kuumalla veitsellä. Nosta kakku sitten kahden lastan avulla tarjoilualustalle ja jääkaappiin pariksi tunniksi ennen tarjoilua jotta kuorrute jähmettyy. Ylijääneen kuorrutteen voi käyttää uudelleen. Se säilyy  2 viikkoa jääkaapissa.




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti