sunnuntai 24. syyskuuta 2017

Tyrni-suklaatäytekakut







Mieheni viimeisin työpäivän kunniaksi sain tehdä työpaikalle kakun. Sain vapaat kädet kakkujen valmistukseen. Olin juuri saanut tyrnejä ja koska pidän kirpeän ja suklaan yhdistelmästä päädyinkin täytteessä tyrniin ja suklaaseen. Ai että oli tuo tyrni täyte! Tyrni tosin vaatii sitä sokeria jotta maku saadaan sopivaksi joten isoa sokerimäärää ei pidä säikähtää. Tein toisen kakun anopilleni arpajaisvoitoksi samalla reseptillä. Koristelut vain olivat erilaiset kakuissa. Tämän kakun teko vaatii kyllä aikaa ja viitseliäisyyttä hieman mutta on kyllä vaivan arvoinen!


Tyrni-suklaatäytekakut

Pohja:

4 kananmunaa
2 dl sokeria
2dl vehnäjauhoja
0.75 dl perunajauhoja
0.75 tl leivinjauhetta

Vatkaa kananmunat ja sokeri tanakaksi vaahdoksi. Lisää keskenään sekoitetut kuivat aineet sekaan siivilöitynä. Sekoita lastalla varovasti sekaisin. Kaada 24 cm  irtopohjavuokaan jossa pohjalla leivinpaperi ja reunat voideltu. Paista 175 asteessa kypsäksi.


Kostutus:

Sitruuna limsa


Tyrnitäyte:

2,5 dl floravispiä
100 g maustamatonta tuorejuustoa
n 1-1½ dl sokeria
2 liivatetta
2 dl tyrni mehua

Laita liivatteet kylmään veteen. Vatkaa kerma vaahdoksi. Lisää joukkoon notkistettu tuorejuusto, sekoita tasaiseksi. Lisää sokeria oman maun mukaan. Sekoita joukkoon tyrnimehu ja lopuksi liivatteet tilkassa vettä. (Itse survoin tuoreet tyrnit sauvasekoittimella ensin ja sitten valutin siivilän läpi)

Suklaatäyte:

2,5 dl flora vispiä
125 g tummaa suklaata
100 g maustamatonta tuorejuustoa

Sulata suklaa mikrossa. Vatkaa kerma vaahdoksi. Notkista tuorejuusto ja lisää se kermavaahdon sekaan. Lisää lopuksi suklaa ja sekoita tasaiseksi.

Tuorejuustokreemi:

250 g voita/margariinia
5dl tomusokeria
200 g tuorejuustoa (käytiin toiseen kakkuun vaniljatuorejuustoa ja toiseen suklaatuorejuustoa)
2-3 tl vaniljasokeria

Notkista margariini/voi vatkaimella. Lisää joukkoon tomusokeri ja vatkaa pehmeäksi massaksi. Lisää sitten notkistettu tuorejuusto kahdessa erässä ja vaniljasokeri.

Suklaaganache:

130 g tummaa suklaata
1 dl kuohukermaa
tilkka öljyä/voita

Lämmitä kerma kattilassa lähes kiehuvaksi. Kaada kerma pilkottujen suklaapalojen päälle ja anna olla muutama minuutti. Sekoita sitten seos tasaiseksi ja lisää lopuksi nokare voita tai tilkka öljyä. Kaada kuorrutus heti jääkaappikylmän kreemin päälle.

Pursotukset:

Flora vispiä
vaniljasokeria
Toisessa kakussa lisäksi suklaata kermavaahdon joukossa

Kakun valmistus:

Kakkupohjan voi tehdä valmiiksi edellisenä päivänä jotta se on kunnolla jäähtynyt ja helppo leikata.
Valmista täytteet ja täytä kakku. Laita jääkaappiin hyytymään useamman tunnin ajaksi tai yön yli. Tee sitten kreemi. Kreemin laiton jälkeen kakku on hyvä laittaa taas jääkaappiin jotta se kylmenee ja ganache on helppo levittää päälle.  Ganachen laiton jälkeen kakku taas kylmään jotta pursotukset eivät sula kakun pinnalle.
Kakun teossa on siis monta vaihetta ja se vie jonkin verran enemmän aikaa mutta kaikki se on vaivan arvoista!


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti