keskiviikko 20. syyskuuta 2017

Omenapiirakka




Ihanaa kun saa taas kotimaisia omenoita! Mitäpäs muuta sitä sadepäivänä tekisikään kuin leipoisi?? Uuni ollut kuumana koko päivän. Iltakahville sitten päädyin tekemään tämän ihanan ja helpon omenapiirakan. Vuosia olen jo tällä ohjeella tehnyt ja kehuja on tämä piirakka saanut kyllä. Kaikista parasta kun piirakka on vielä älyttömän helppo valmistaa, mutta niinhän ne monesti ne yksinkertaiset asiat onkin parhaita.


Omenapiirakka


Pohja:

2 munaa
1½ dl sokeria
2 dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
100 g voita/margariinia

Pinnalle:

n 4 omenaa
sokeria
kanelia

Laita uuni kuumenemaan 200 asteeseen. Voitele piirakkavuoka.  Vatkaa munat ja sokerivaahdoksi. Yhdistä jauhot ja leivinjauhe. Sulata voi mikrossa. Lisää kananmunaseokseen vuorotellen jauhoja ja voi seosta. Kaada seos piirakkavuokaan. Kuori omenat ja pilko ne lohkoiksi. Lado omenat taikinan päälle vuokaan limittäin ja ripottele pinnalle kanelia ja sokeria. Paista 200 asteessa n 30 min.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti