keskiviikko 2. toukokuuta 2018

Sotkun munkit



Pitihän sitä vapuksi kokeilla näitä hehkutettuja sotkun munkkeja ja olihan ne ihanan pehmeitä. Alkuperäinen ohje on Sweet food of mine blogista, lisäsin siihen vain kardemumman taikinaan  koska mielestäni se kuuluu munkkeihin ehdottomasti. Minulla ei ikinä ole munkin paistossa ollut mitään lämpömittaria ja nytkin munkeista tuli ihan hyviä ilmankin. Taidan tehdä näitä ensi vuonnakin!


Sotkun munkit


½ l vettä
50 g hiivaa
½ tl suolaa
8 g kardemummaa ( 1 pötkö)
1dl sokeria
100 voita sulatettuna
n 900 g vehnäjauhoja ( käytin puolikarkeita)

Paistamiseen öljyä

Pinnalle hienoa sokeria tai kaneli-sokeriseosta


Valmistus:
Liuota hiiva käden lämpöiseen veteen. Lisää sokeria, suola, kardemumma ja sulatettu voi. 
Sekoita lopuksi joukkoon vehnäjauhot pienissä erissä. Alusta taikina kimmoisaksi, niin että se irtoaa astian reunoista ja käsistä. Anna kohota n 20-30 min. 
Pyörittele taikinasta pyöreitä rinkeleitä tai munkkeja ja anna kohota vielä hetken aikaa jauhotetulla pöydällä. 
Kuumenna öljy paksupohjaisessa kattilassa. Paista munkit n 70-180 asteisessa öljyssä kauniin ruskeiksi, käännä välillä ( n 1½ min/puoli) valuta munkeista liika rasva pois ja pyöräytä munkit sokerissa. 











Ei kommentteja:

Lähetä kommentti