keskiviikko 25. huhtikuuta 2018

Salted caramel-piirakka



Tällaisia gluteenitonta suola-kinuskipiirakkaa tuli tehtyä jokin aika sitten. Tuo kuorrute oli kyllä kivan makuinen ja toi vaihtelua mokkapalatyylisiin leivonnaisiin. Pohjasta ei ihan tullut suosikkiani joten jatkossa muokkaan sitä varmaan hiukan jotta siitä tuli hieman mehevämpi ja kosteampi. En tiedä johtuiko se siitä, että leivinjauheen määrä tuntui tosi isolta ja joissakin jauhoissa on jo valmiina nostatusaineet joten määrä saisi olla pienempi.. Ei huono piirakka kuitenkaan kaikenkaikkiaan ja sopii loistavasti herkkusuille !

Salted caramel-piirakka


175 g margariinia
175 g  tummaa suklaata
4 muna
4½ dl sokeria
2 tl vaniljasokeria
3 dl gluteenitonta jauhoseosta
4/4 dl kaakaojauhetta
1 rkl leivinjauhetta
1 dl maitoa


Kuorrute:

2 dl kuohukermaa
2 dl fariinisokeria
25 g voita
½ tl suolaa

lisäksi päälle sormisuolaa


Laita uuni 175 asteeseen lämpiämään. Sulata rasva ja suklaa mikrossa varovasti. Lisää joukkoon muut aineet ja sekoita tasaiseksi. Kaada leivinpaperin päälle pellille. Paista 175 asteessa n 30 min. Anna jäähtyä.

Valmista kuorrute keittämällä sokeria ja kermaa noin 20 min. Välillä sekoittaen. Kinuski on valmista kun pisaraa pitää muotonsa kun sen tiputtaa vesilasiin. Lisää sitten joukkoon voi ja suola. Levitä kinuski piirakan päälle ja anna jäähtyä. Sirottele sitten päälle hieman sormisuolaa. Leikkaa piirakka jäähtyneenä. Säilytä jääkaapissa.


















































Ei kommentteja:

Lähetä kommentti