tiistai 29. toukokuuta 2018

Mangokakku



Tämä mangokakku on ollut jo vuosia yksi suosikeistani ja kuuluu ehdottomasti juhlapöydän lempileivonnaisiin. Tämä kakku ei sisällä lainkaan tuorejuustoa vaan sen tilalla on rahkaa. Lopputulos on ihanan raikas. Tämä herkku on omiaan varsinkin kesäisiin juhliin, toki kakku maistuu hyvältä talvellakin. Kakun ohje on äidiltäni, joten reseptin alkuperästä ei ole tietoa.


Mangokakku

Pohja: 24 cm vuokaan

150 g digestive/kaurakeksejä
50 g voita

Murskaa keksit. Sulat voi ja sekoita se keksimuruihin. Painele irtopohjavuokaan pohjalle jossa leivinpaperi. Laita pohja jääkaappiin täytteen valmistuksen ajaksi.

Täyte:

6½ liivatetta
sitruunamehua
500 g maustamatonta rahkaa
2 dl kermaa
1 dl sokeria
2-3 tl vaniljasokeria
2 tlk mangososetta(piltti)

Laita liivatteet liukenemaan kylmään veteen. Vatkaa kerma vaahdoksi yhdessä sokerien kanssa. Lisää joukkoon sitten rahka ja mangosose, sekoita tasaiseksi. Lämmitä sitruunamehu kiuhuvaksi mikrossa, sulata siihen liivatteet ja lisää seos ohuena nauhana seoksen. Kaada täyte pohjan päälle. Tasoita pinta ja anna hyytyä jääkaapissa muutama tunti ennen kiilteen laittoa. Voit myös laittaa kakun hetkeksi pakastimeen jolloin saat nopeammin kakun hyytymään.

Kiille:

4 prk mangososetta(piltti)
3½ liivatetta
sitruunamehua

Liuota liivatteet kylmässä vedessä. Lämmitä
sitruunamehu kiuhuvaksi ja liuota pehmenneet liivatteet siihen. Kaada ohuena nauhana mangoseokseen. Kaada kiille kakun päälle ja laita kakku jääkaappiin mielellään yön ylitse.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti