maanantai 9. huhtikuuta 2018

Pätkismokkapalat



Vaihtelua perinteisiin mokkapaloihin tuo kivasti nämä pätkismokkapalat. Näissä pohja jäi ihanan pehmeäksi ja lopputulos oli todella mehevä. Näitä teen pian kyllä uudestaan! Nämä katosivat todella nopeasti parempiin suihin. Alkuperäinen ohje suklaapossulta..lisäsin vain kuorrutteeseen pätkistä lisää. Minun makuun sitä saa olla runsaasti. Se ei siltikään peittänyt olleen tuota peruskuorrutteen makua.


Pätkismokkapalat


Pohja:

4 munaa
2½ dl sokeria
4½ dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
2 tl vaniljasokeria
4 rkl kaakaojauhetta
2 dl maitoa
175 g voita
1 pussi ( 140 g) pätkiksiä

Sulata voi ja pätkikset varovasti mikrossa. Vatkaa munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Lisää keskenään sekoitetut kuivat ainekset vuorotelleen maidon ja pätkis-voi seoksen kanssa. Aloita ja lopeta jauhoilla. Sekoittele ainekset sekaisin vaarovasti nuolijalla, älä vatkaa jotta taikina ei sitkisty. Kaada taikina leivinpaperoidulle pellille ja paista 200 asteessa n 13 min. Pohjan pitää tuntua kiinteältä mutta pehmeältä. Jäähdytä pohjaa hetki.


Kuorrutus:

75 g voita sulatettuna
3 rkl tosi vahvaa kahvia
3 rkl kaakaojauhetta
2 rkl vaniljasokeria
4½ dl tomusokeria

Kun pohja jäähtyy valmistaa kuorrute. Keitä vahva kahvi. Rouhi pätkikset.  Sulata voi mikrossa. Lisää voihin kahviseos ja sekoita. Lisää sitten joukkoon muut ainekset ja sekoita. Levitä kuorrute pohjan päälle heti. Lisää päälle rouhittuja pätkiksiä koristeeksi.  Anna jäähtyä kunnolla jotta kuorrute leikkautuu kauniimmin.


Päälle:

1 pussi pätkiksiä rouhittuna ( 140 g)











Ei kommentteja:

Lähetä kommentti