torstai 1. maaliskuuta 2018

Ruisleipäset



Ruisleipää ei ollutkaan tullut leivottua hetkeen. Siksipä päätinkin heti kokeilla tehdä näitä ihanan näköisiä leipiä. Alkuperäinen ohje on kermaruusun blogista. Tein hieman pienemmällä muotilla joten leipiä tuli isompi määrä. Maku oli kyllä kohdillaan..ja miten helppo näitä on tehdä. Ei vaivausta vaan sekoitetaan vaan ainekset yhteen. Kannattaa testata!


Ruisleipäset n. 10-15 kpl 


5 dl lämmintä vettä
25 g hiivaa tai 1 pss kuivahiivaa
2tl suolaa
1 rkl siirappia
1½ dl vehnäjauhoja
7½ dl ruisjauhoja

Sekoita lämpimään veteen hiiva, suola ja siirappi. (Jos käytät kuivahiiva, lisää hiiva jauhojen sekaan.) Lisää jauhot ja sekoita löysäksi taikinaksi. Kohota liinan alla. Ripottele pöydälle runsaasti ruisjauhoja. Taikina on todella löysää ja jää pöytään kiinni jos ei alla ole todella ,runsaasti ruisjauhoja. Taputtele tai kauli taikina 1 cm paksuiseksi levyksi. Ota levystä muotilla leipäsiä tai leikkaa veitsellä. Nosta leivät leivinpaperille pellin päälle. Pistele leivät haarukalla ja kohota liinan alla. Paista 225 asteessa n 18-20 min. Halkaise leivät heti uunista oton jälkeen. Ota leipä esim. leivinliinan väliin ja leikkaa veitselle.






Ei kommentteja:

Lähetä kommentti