keskiviikko 14. maaliskuuta 2018

Daim-valkosuklaakakku




Tämä kakku on yksi suosikeistani vuosien takaa. Kakku ei sisällä tuorejuustoa lainkaan vaan maitorahkaa. Vähän tuunailin tuota täytettä sopivaksi tuohon 25 cm vuokaan. Tämä on niin herkkua :P  ja mikä parasta..helppoa ja nopeaa valmistaa!

Daim-valkosuklaakakku (25 cm vuokaan)

Pohja:

350 g dominoita
(50)- 75 g voita

Murskaa domino ja lisää joukkoon sulatettu voi. Painele seos irtopohja vuokaan jossa on pingotettu leivinpaperi alla. Laita pohja jääkaappiin täytteen valmistuksen ajaksi.

Täyte:

4½ dl vispikermaa
145 g valkosuklaata
500 g maitorahkaa
1 dl sokeria
vaniljasokeria
6 liivatetta
2 rkl sitruunamehua
3 isoa daim patukkaa

Koristeluun:

Daim patukoita
vispikermaa
kotimaisia vadelmia

Vatkaa kerma ja sokeri löysäksi vaahdoksi. Laita liivatteet kylmään veteen pehmenemään. Rouhi daimit pienemmiksi paloiksi. Sulata valkosuklaa mikrossa varovasti. Lisää maitorahkat kermavaahtoon ja seoita tasaiseksi. Lisää joukkoon daimit ja valkosuklaa ja sekoita tasaiseksi. Sulata liivatteet sitruunamehuun ja kaada ohuena nauhana seokseen. Kaada täyte vuokaan. Halutessasi öljyä ja tomusokeroi irtopohja vuuan reunat jotta kakku irtoaa kauniisti vuuasta ja saat kauniit reunat. Anna hyytyä vähintään 6 tuntia, mielellään yön yli jääkaapissa. Koristele daimilla, vispikerma pursotuksilla ja vadelmilla.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti