maanantai 21. elokuuta 2017

Mokkamisu





Rakastan Tiramisua..se on vaan niin hyvää! Siitä aloinkin kehittelemään jotain sen tapaista kakkua joka olisi hyydytetty vuokaan. Testimielessä tein sitten tällaisen kakun..ja olipa muuten tosi hyvää! Joskus sitä osuu heti ensimmäisellä kerralla oikeaan. Meni suosikkeihin kyllä. Nimeksi tämä sai mokkamisu koska täytteessä on kahvin makua ja tiramisun tyyliä :D Ohje on kaikenlisäksi superhelppo. Tätähän voi muunnella ihan oman maun mukaan. esim. pikakahvijauheissa on eroja. Itse keitin todella vahvaa kahvia koska pidän muutenkin vahvasta kahvista. Mukaan tuohon pohjan kahviin voi laittaa vielä marsalaa/amarettoa jos haluaa vielä enemmän tiramisun alkuperäistä makua tai muuten vain aikuisempaa makua.  Tässä ohjetta.

Mokkamisu

Pohja: (17 cm vuokaan)

n. 140 g Savoiardi keksejä ( josta noin puolet pohjan ja puolet väliin)
vahvaa kahvia

Täyte:

1prk flora kuohua
sokeria (oman maun mukaan) vajaa ½ dl
17,5 g pikakahvijauhetta ( käytin nescafe original 3 in one yhden pötkön)
1 rasia mascarponea
3 liivatetta
tilkka vahvaa kahvia

päälle tummaa kaakaojauhetta

reunoillle 2dl vispikermaa + vaniljasokeria

Keitä vahvaa kahvia. Kaada kahvi lautaselle ja kasta keksit pikaisesti kahviin. Voit halutessasi lisätä kahviin amarettoa/marsalaa. Lado keksit irtopohjavuokaan. Keksit pehmenevät niin että ne on helppo asetella pohjalle. Laita liivatteet kylmään veteen pehmenemään. Vatkaa kuohukerma, sokerit ja kahvijauhe vaahdoksi. Sekoita joukkoon mascarpone, sekoita seos tasaiseksi. Lisää liivaatteet kuumaan kahviin ja kaada ohuena nauhana seokseen. Laita puolet seoksesta keksipohjan päälle. Siivilöi päälle tummaa kaakaojauhetta. Laita päälle toinen kerros kahvissa kostutettuja keksejä. Laita loppu seos keksien päälle ja  siivilöi päälle tummaa kaakaojauhetta. Anna hyytyä jääkaapissa vähintään 4 tuntia.  Vaahdota kerma ja sokeri vaahdoksi ja pursota reunoille.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti