tiistai 5. kesäkuuta 2018

Raparperikiisseli







Raparperikausi alkaa olemaan parhaimmillaan. Täytyykin keksiä tuhat ja yksi keinoa tuhota ne. On tullut tehtyä ja raparperipiirakkaa, siitä reseptiä myös tulossa. Nyt tein kuitenkin raparperikiisseliä lapsille välipalaksi. Ohje on Marttojen ja se on juuri sellainen kun lapsuudestani muistan. Ohjeen tein tupla annoksen. Raparperia en ihan 1,4 kg laittanut vaan noin 1 kg verran. Ai että tämä on hyvää kermavaahdon kanssa :P


Raparperikiisseli

6 vartta, noin 700 g raparperia
8 dl vettä
2 dl sokeria
4 rkl perunajauhoja

Huuhtele raparperit ja pilko ne palasiksi. Keitä vesi ja sokeri kattilassa kiehuvaksi. Lisää raparperit kiehuvaan veteen ja keitä raparperit pehmeiksi. Sekoita perunajauhot pieneen vesimäärään ja lisää suurus ohuena nauhana samalla sekoittaen. Anna kiisselin sen jälkeen vielä kiehahtaa hetki. Kaada sitten kiisseli tarjoiluastiaan ja ripottele sokeria kiisselin pinnalle. Anna jäähtyä ja nauti kermavaahdon tai vaniljakastikkeen kanssa.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti